2018. 04. 26.

   A 3.a osztály április 24-én látogatást tett az Országházban. Izgalommal indultunk reggel a kecskeméti vasútállomásról fővárosunkba. Budapesten a Teréz körúton és a Markó utcán végigsétálva rábukkantunk egy tágas játszótérre. A szabadtéri edzőgépeket és érdekes mászókákat mindenki kipróbálta.

   A Parlamentbe 11.15-kor vártak minket. Szigorú ellenőrzés után engedtek be bennünket. Egy kedves, de határozott hölgy elmondta a szabályokat, amikre figyelni kellett. Mindenki kapott egy haedset-tet a fülére, amin keresztül jól lehetett hallani kísérőnk szavait. Megtudtuk, hogy mi az összefüggés a 96-os szám, az ezredforduló és az Országház magassága között. Megcsodálhattuk az aranyfüst technikával bevont mennyezeteket, az ülésteremben pedig megismerhettük a hűtés-fűtés rejtelmeit. A díszlépcsősor 6 méter magas oszlopai előtt elmesélte a vezetőnk, hogyan mentették meg  a II. világháború pusztításától a gyönyörü színes üvegablakokat. A hatalmas kettős kupolás teremben láthattuk a magyar koronázási ékszereket.

   A látogatás után kisétáltunk a Margit szigetre, ahol fára másztak, fociztak és mókusokat kergettek a gyerekek. A kirándulást egy közös fagyizással zártuk.

   Szép, napsütéses vonatozás után értünk haza élményekkel "megpakolva"!

                                                                                                       Mónika néni és Anna néni

Submitted by boldis.anna on