2018. 03. 02.

A Pitypang csoportban az egészséghetünk témája a tej volt. A kedvezőtlen időjárás miatt a termelői piacra tervezett sétánk elmaradt, de a finomságok házhoz jöttek.

Kóstoltunk friss, fűszeres sajtokat, sajtkülönlegességeket, kefírt, joghurtot.

Sajtkrémből és juhtúróból zöldséges, fűszeres krémeket készítettünk, a szendvicseket ezekkel kentük meg.

A túrót mi magunk készítettük el: hétfőn felöntöttük a házi tejet, betakargattuk és feltettük a polcra "aludni". A gyerekek érdeklődéssel figyelték mi történt vele néhány nap alatt, majd az aludttej kóstolása után batyuba kötöttük és hagytuk, hogy a savó kicsurogjon belőle. Péntekre elkészült a túró, amiből jót csipegettek.

Természetesen azokról sem feledkeztünk meg, akik nem fogyaszthatnak tejet: tejpótló készítményekkel is ismerkedtünk, azokból is készítettünk finomságokat! Az almás banán turmixot rizstejjel ittuk. Hmm...nagyon finom volt! 

Egészségünkre!

Submitted by lehoczki.adrienne on