2018. 01. 31.

A Piarista Gimnázium számára nagyon fontos, hogy lehetőséget biztosítson diákjainak arra, hogy megismerjenek több felsőoktatási intézményt is. Ebben a rövid írásban szeretném bemutatni azt a két iskolát, amely egy-egy pénteki 7. órában tartott előadást intézményeiről.

Az első a Neumann János Egyetem, amely új Karral bővül a GAMF épületével szembeni területen és várhatóan 2019 szeptemberében nyitja meg kapuit, amikorra az én évfolyamom is végez. Azonban az intézménynek máshol is működnek kara, Szolnokon is jelen van a mezőgazdaság iránt érdeklődők számára. Nekem különösen fontos figyelemmel kísérni az iskolát, mert ebben az ágazatban képzelem el a jövőmet is.  Ezért amikor egy gyors bemutató után külön osztálytermekbe gyűltünk érdeklődési irány szerint, fontosnak találtam az információt, amit a mezőgazdasági szakokról kaptam a most ott tanuló diákoktól.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem bemutatkozásából az Jogi és Államtudományi Kar bemutatkozását emelném ki. Itt számomra az tetszett legjobban, hogy az iskola komolyan veszi a vallásos életszemléletet, ami számomra nagyon fontos. Jó tanulmányi eredmények esetén ösztöndíjat is kaphatunk, amit az állam biztosít. Különösen tetszett, hogy számos külföldi lehetőség nyílik meg, ha valaki ezt az egyetemet választja.

Számomra és remélem mások számára is tanulságos eme két iskola. Úgy tartom, nagyon fontos a diákoknak, hogy középiskolájuk segítsen a jövő felé vezető út kikövezésében, pl. lehetőséget biztosít, hogy megismerjünk minél több felsőoktatási intézményt. Örülök, hogy a Piaristák számára ez egy fontos feladat.

Jászgulyás Ádám 11.b

 

A program EFOP-3.2.5-17-2017-00032 "Kompasz"-pályaorientáció fejlesztése a Piarista Iskolákban című pályázat keretében valósult meg.

Submitted by levai.zita on