2018. 01. 31.

Az MTMI pályaorientációs pályázat keretében 2018. január 20-án a Hungexpo területén rendezett Educatio szakkiállításon vettünk részt 10-11. évfolyamos tanulókkal.
A délután folyamán a Természettudományi Múzeumot kerestük fel, ahol az állandó kiállításokat tekintettük meg. A múzeum gyűjteményeire alapozott kiállítások bemutatják a természet sokféleségét, nemcsak ismereteket, hanem élő tudást is adnak. Eredeti nagyságban és élethű formában találkozhattunk a Kárpát-medence egyes részeinek élővilágával. Részesei lehettünk a mamutsztyeppén zajló vadászatnak, megpihenhettünk a mai Magyarország legszebb élőhelyein, rácsodálkozhattunk a biológiai változatosságra több száz preparátum, rekonstrukció és fényképek segítségével. A dinoszaurusz kiállításon ritkaságokkal találkozhattunk: testrekonstrukciókat, teljes csontvázakat, eredeti leleteket és egy új, Magyarországon múzeumban először bemutatkozó, interaktív számítógépes technikát is kipróbálhattunk. Az Ásvány- és Kőzettár gyűjteményében tanulmányozhattuk a Föld mélyének kincseit, az ásványok különleges forma- és színvilágát. Interaktívan is vizsgálhattuk az ásványokat, a kristályszerkezetek, megismerhettük felhasználási módjaikat a mindennapi életben. A korallzátonyok csodálatos élővilágát a múzeum üvegpadlója alatt 60 cm-nyi mélységben és a falba süllyesztett akváriumokban csodálhattuk meg eredeti szépségükben.

Iványosi-Szabó Andrea

 

A program EFOP-3.2.5-17-2017-00032 "Kompasz"-pályaorientáció fejlesztése a Piarista Iskolákban című pályázat keretében valósult meg.

Submitted by levai.zita on