2017. 12. 22.

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap a karácsony jegyében telt nálunk. Az 5. osztályosok már hetek óta készültek arra, hogy műsorral lepjék meg iskolatársaikat és tanáraikat.

A délelőtt folyamán a szépen feldíszített sportcsarnokban tekintettük meg a különböző jeleneteket. Az 5.a osztály  felelevenítette a Kisjézus születésének körülményeit és azt, hogy ma hogyan várjuk a karácsonyt, mi a fontos számunkra az ünnepben: a külsőségek, az ajándékvásárlás, a rohanás, vagy valóban tudunk a születendő Gyermekre várni. Az 5.b osztály verses-zenés összeállítással készült. Műsorukban megjelentek a gyermekek, a pásztorok, az angyalok. Szép énekeket és verseket hallottunk tőlük. Akinek kedve volt, a nézők közül is bekapcsolódhatott az éneklésbe, így téve közössé az ünnepi hangulatot. Az 5.c osztály a négy adventi gyertya üzenetét adta át, a szavak mellett el is táncolták a hit, a remény, a szeretet és a béke üzenetét. Nagyon szép, meghitt pillanatokat élhettünk át a kis gyertyák fényét látva.

Telek Péter Pál tagozatvezető ünnepi köszöntőjében visszaemlékezett a közös adventi időnkre, melynek betetőzése volt a mai műsor. A látottakra-hallottakra utalva azt kívánta a diákoknak, hogy a sok ajándék, a terített asztal és a családi együttlét mellett jusson hely Jézusnak is az idei karácsonyukon.

Ezután az osztálykarácsonyozás következett. Az egyes osztályok osztályfőnökükkel és egy vendégül hívott tanárral töltötték a délelőtt további részét. A  gyerekek megajándékozták egymást, karácsonyi énekeket énekeltek, néhol rövid játékra is jutott idő. Meglepetés az ebédlőben is várt ránk, hiszen a 8.c osztályos diákok azzal örvendeztették meg társaikat, hogy mindenkinek felszolgálták az ünnepi ebédet.

Köszönet a szervezőknek és minden közreműködőnek, akik meghitté és emlékezetessé tették a közös ünneplést!

Diákjainknak és szüleiknek ezúton is áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Kovácsné Golovics Ibolya

 

 

Submitted by korompai.monika on