2017. 12. 08.

December első hetében a hagyományokhoz híven idegen nyelvi hetet rendeztünk a felső tagozatosok számára. A szürke téli hétköznapokat változatos nyelvórákkal igyekeztünk színessé tenni. Kiemelten foglalkoztunk a téli ünnepekkel, sokat játszottunk. A gyerekek nagy kedvence továbbra is a Kahoot, de szívesen bekapcsolódtak a zenés, táncos, mozgásos feladatokba is. Ötödik és hatodik évfolyamon a csoportok egy óra erejéig barátkozhattak az általuk nem tanult idegen nyelvvel. A hetedik és nyolcadik évfolyamosok egy alkalomra tanárt cserélhettek, ezek az órák így valóban igazi változatosságot jelenthettek diáknak, tanárnak egyaránt.

Ezen a héten az egyéb foglalkozásokat a „saját” nyelvtanárok tartották. A németórákon nyelvtörők, játékos rejtvények, logi-sztorik és dominó várta a gyerekeket. Az angolórákon sokat játszottunk, civilizációs ismeretekkel foglalkoztunk, videoklipes feladatsorokat oldottunk meg, és többfordulós Kahoot kvízben vetélkedtek a diákok. Némely órának egy-egy téma adott keretet, pl.: a Harry Potter regénysorozat, időkapszula készítése, illetve parti szervezése. Az órákon összegyűjtöttük azokat a szavakat, melyek mindkét idegen nyelvben megtalálhatók, és ezt vettük alapul több feladatnál is. Francia nyelvből a nyolcadikosok a Jégvarázs című mesefilmből dolgoztak ki egyes jeleneteket.

Az iskola előcsarnokában folyamatosan vetítettünk gasztronómiai témájú képeket, melyekhez feladatsor is tartozott. A gyerekek különböző – az egyes országokra jellemző – finomságokat kóstolhattak, pl.: angol tea, csokoládé, cukorka, teasütemény, gumicukor.

Reméljük, diákjaink sok hasznos ismerettel, nyelvi és kulturális csemegével gazdagodtak e hét során. Köszönet a felsős idegen nyelvi munkaközösség tanárainak a sok jó ötletért, a szervezésért és a színvonalas lebonyolításért!

Submitted by horvath.orsolya on