2017. 11. 24.

Másodjára is nagy érdeklődés mellett tartottunk nyílt napot a gimnáziumban, hogy még a felvételi eljárás kezdete előtt bemutassuk iskolánk életét, értékeit, a jövő tanévben induló képzéseket.

Az első órában a díszteremben megtartott tájékoztatón Nagy Attila az iskolai pasztorlális munkáért felelős szerzetes mutatta be a piarista rend és a piarista iskolák történetét, az iskolában folyó nevelés jellemzőit. Ezután Mikulás Domonkos igazgató szólt az iskolai pedagógiai munkáról, majd Suba Adrienne igazgatóhelyettes a jövő tanévben induló tanulmányi területekről. Az egyes tagozatos képzések sajátosságait egy-egy pedagógus ismertette: Fazekas József a matematika, Kiss Ildikó a biológia és Matusz Gabriella az informatikai oktatást.

A második órában a szülők a felvételi eljáráás legfontosabb tudnivalóival ismerkedhettek, míg a diákok számára megnyíltak a gimnázium tantermei, és az ötödik óráig betekintést nyerhettek a gimnáziumi tanórákba. Ezzel a lehetőséggel a harmadik órától a szülők is élhettek, akik igen lelkesen ültek be ismét az iskolapadokba.

Végül a kollégium iránt érdeklődőknek nyílt alkalmuk talákozni Ábel István kollégiumvezetővel, aki bemutatta a diákotthoni életet, a felújítás alatt álló kollégiumot, mely jövőre már 21. századi feltételekkel várja a diákokat.

A gimnáziumunk iránt érdeklődőknek még egy napjuk van,  hogy személyesen is betekintsenek iskolánk életébe, 2017. november 29-én, szerdán ugyanezekkel a programokkal várjuk a 7-8. osztályos diákokat és szüleiket. A nyílt napon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyre még korlátozott számban a következő linkre kattintva tudnak jelentkezni: https://goo.gl/forms/M1GEZUFcfCEiJjaf1

Suba Adrienne igazgatóhelyettes

Submitted by suba.adrienne on