2017. 11. 24.

Patrocinium

Az alsó tagozat november 23-án ünnepelte a Patrocíniumot, amivel  a 400. jubileumi évet zárta le.

Patrocíniumi szentmisénket Ruskó Norbert atya, bugaci plébános celebrálta.  Bodza Pál Tamás és Ábel István, iskolánk tanárai, pedig igazi mennyei muzsikával kedveskedtek az alsó tagozatos diákoknak. Csengő gyerekhang töltötte be a piarista templomot. Norbi atya lelki útravalót adott mindnyájunknak Jób példáját követve: „Az Úr adta, az Úr elvette, legyen áldott az Úr neve!” Jób 1,21

A délelőtt két helyszínen folytatódott.

Az első és második osztályosok játékos sportvetélkedőn vettek részt, melyben Kalazanci Szent József életébe is bepillantást nyerhettek, jelképesen Olaszországba utaztak. Az utazáshoz fel kellett öltözni, bepakolni, persze mindezt a lehető legrövidebb idő alatt. Az utazáshoz a gyerekeknek vonatra kellett szállni, hogy eljussanak egészen Rómáig. Az első osztályosoknál ez az egymás vállába, míg a másodikosoknál az egymás bokájába való kapaszkodást jelentette. A városba érkezve megkeresték a templomot, amit fel kellett építeniük különféle eszközök segítségével. A templomban a szobrokat csodálva a csapatok is egy-egy szoborcsoportot alkottak. A vetélkedő végső állomása az iskola volt, amit Kalazanci Szent József alapított. Az izgalmas verseny végén természetesen a vándorkupa is gazdára talált, amit  az 1.a és a 2.a őrizhet egy teljes esztendeig. Természetesen minden kisdiák ajándékkal távozott a versenyről.

A 3.-4. osztályosok a díszteremben „Piar szeretlek!” vetélkedőn vettek részt. Az idén formabontó módon öt osztály öt színben játszott. Az eddigi legsikeresebb vetélkedőnek tudhatjuk az ideit, erről tanúskodtak a csillogó tekintetek a mosolygó arcok, akár gyerekekre, akár tanítókra néztünk. Talán Kalazanci is ránk mosolygott a mennyből és együtt örült velünk.  Szeretnénk ezt a hangulatot a szívünkben őrizni, hogy a hétköznapjainkat is megszínesítse ez a közös élmény. A hangsúly a játékon volt, de természetesen a vándorkupa az idén is gazdára lelt. A 3.b és a 4.b osztályosok vehették át a serleget.

Minden diákunknak és kollégánknak köszönjük a szívből jövő együttműködést!

Lelki munkacsoport

Submitted by vidaszucs.emese on