2017. 10. 03.

Már 2014 óta hagyomány, hogy minden évben ellátogatunk a Margaréta Idősek Otthonába. Részt vettünk már népmese-délutánon, rajzfilmes vetélkedőn, környezetvédelmi napon, népdaléneklési délutánon, amelyekre később is szívesen emlékeztünk.

A felső tagozaton múlt hét pénteken ünnepeltük meg a népmese napját a nagy mesemondó, Benedek Elek tiszteletére. Ám ezzel még nem ért véget számunkra a népmese napja, mert ma délután 10 tanulóval elindultunk egy utolsó megmérettetésre a Margaréta Nyugdíjas Otthonba, hogy az otthon lakóival közösen egy különleges mesedélutánon és játékos vetélkedőn vegyünk részt. Gyorsan vegyes csapatok alakultak (sárga, piros, kék, zöld), és egy mese nyomán (A színüket vesztett leányok) különböző feladatokat kellett megoldanunk, ahol szükségünk volt leleményességre, okosságra, kreativitásra. Az 5.c osztály tanulói készültek egy kis énekléssel és tánccal az otthon lakóinak. És hogy ne csak szellemünk és lelkünk lakjék jól, vendéglátóink még meg is vendégeltek minket egy kis süteménnyel. A délutánt közös éneklés zárta, és még egy kis kiállítást is megnézhettünk, ahol a lakók által készített hímzések, horgolások díszítettek egy termet.

Nagyon jól éreztük magunkat, jó volt látni, ahogy idősebbek és fiatalok egymásra találtak a közös játékokban. Ötödikes diákjaink Kovács Aranka könyvtáros és Olasz Edit osztályfőnök vezetésével vettek részt a programon, melyet Almási Nikoletta, a Margaréta Otthon mentálhigiénés munkatársa (Almási Emese 8.c osztályos tanulónk nagynénje) szervezett, mindhármuk munkáját köszönjük.

 

 

Submitted by kovacs.aranka on