2017. 10. 02.

Iskolánk 3. b osztálya a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben, a Vackor Vár Erdei Iskolában töltött három napot.

A gazdag program szeptember 28-án az erdei tanösvény végigjárásával indult. Majd kipróbálhattuk magunkat íjászatban, célba dobtunk csatakereszttel, megismerkedtünk a légpuskával. Este kitört a számháború, a békekötés után pedig vadles és „éjszakai kódorgás” zárta a napot.

Pénteken mindenki saját magának dagasztott egy cipót, ami aztán a kemencében sült ki. Később erdőt telepítettünk, persze csak kicsiben makettel, és közelről láthattuk, hogyan történik a szakszerű favágás.

Az erdei tájékozódási futás és az előző esti éjszakai kódorgás készítette elő a bátorságpróbát. Ezen az osztály két csapatra oszlott, és egy szál zseblámpa segítségével, felnőtt kíséret nélkül kereste fel a sötét erdőben a feladatok helyszíneit. Büszkék vagyunk arra, hogy a fiúk és a lányok egyaránt bebizonyították merészségüket.

Az utolsó napra megérkezetek a szülők és a testvérek is. Így mindenki együtt volt a fergeteges családi napon. Előadások, vidám sportvetélkedő, finom ebéd, tartalmas beszélgetések és a verőfényes napsütés tette teljessé ezt a napot.

Köszönjük a támogatást a szülői munkaközösségnek, a családoknak és a KEFAG ZRT. munkatársainak. Segítségük nélkül nem jöhetett volna létre ez a program.

 

                                                                                 

                                                                                                                                                            Steixner Katalin

                                                                                                                                                         Gálné Kalapos Ildikó 

 

 

Submitted by steixner.katalin on