2017. 09. 26.

Szeretnénk felkelteni a felső tagozatos diákok érdeklődését a természettudományok iránt, és felelősségtudatukat erősíteni környezetük, a világ természeti értékeinek megőrzésével kapcsolatban. Ezért szervezünk évről évre ezzel kapcsolatos programokat számukra.  Az idei természettudományos hét eseményei voltak:

  • Az ötödik évfolyamosok három napon át erdei Iskolába „jártak”.
  • A 6. és 8. osztályosok laborfoglakozásokon vettek részt az Öveges Laborban. 
  • A 7.-es diákok egy csoportja rendkívüli biológiaóra keretében a Planetáriumba látogatott.
  • Ezen a héten csatlakozott iskolánk felső tagozata a  PONTVELEM.HU  Okos Program „ A világ legnagyobb tanórája” globális oktatóprojektjéhez. Ennek keretében ismerkedtek meg tanulóink az ENSZ által kihirdetett 17 globális céllal, kiemelten a Tudatos Táplálkozás és a Felelős Élelmiszerfogyasztás került a középpontba.
  • A fenntartható fejlődést szolgálja a szelektív hulladékgyűjtés is. Ezen a héten papírgyűjtést szerveztünk, amelynek eredményeként 4170 kg papírt gyűjtöttek diákjaink és családjaik.
  • A programsorozat részeként kerékpárosnapot tartottunk. Többek között felhívtuk a figyelmet a kerékpározás környezetkímélő hatására is, hogy a kerékpározással is tehetünk az éghajlatváltozás káros hatásai ellen, és csatlakozhatunk a fenntartható közösségek kialakításához, a szárazföldi ökoszisztéma megőrzéséhez. 

Köszönet a fenti programok szervezőinek és a lebonyolításban segítőknek!

Természettudományos Munkaközösség

 

 

 

 

 

Submitted by balind.aniko on