2017. 09. 24.

A kecskeméti katolikus iskolák közös ifjúsági szentmiséjén vettünk részt a Nagytemplomban. A szertartáson a Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói, pedagógusai, valamint a gyermekek szülei vettek részt. Idén - Szentírás Vasárnapja lévén - a Biblia, továbbá a szeptember 24-ikén ünnepelt Szent Gellért püspök tisztelete volt a fókuszban Bábel Balázs érsek atya prédikációjában.

A szentmise keretében megemlékeztünk a piarista jubileumi esztendőről (400 éve hagyta jóvá a piarista szerzetesrendet V. Pál pápa, továbbá 250 éve avatták szentté a piarista rend és iskolák alapítóját Kalazanci Józsefet), továbbá köszöntöttük a Nagytemplom új plébánosát, Finta József helynök atyát és az egy esztendeje beiktatott Görbe László piarista plébánost.

A misén a Piarista Általános Iskola ministráns szakkörösei adták az asszisztenciát, amit Bogár-Szabó Ádám és Nagy Attila SchP tanárurak tanítottak be számukra. Az olvasói szolgálatot a Szent Imre Iskola diákjai, a kántori teendőket Fehérvári Gábor tanár úr látta el. Mindnyájuknak köszönjük közreműködésüket. Az alábbi fényképeket Bogár-Szabó Ádám tanár úr készítette.

Nagy Attila SchP

Submitted by nagy.attila on