2017. 09. 09.

A pálosszentkúti iskolai zarándoklatainkat 2004-től szervezzük meg. Az idei volt a tizennegyedik alkalom, melyet kettős piarista jubileumunk jegyében szerveztünk (400 esztendeje hagyta jóvá V. Pál pápa a piarista rendet; 250 esztendeje avatták szentté Kalazanci Józsefet, a piarista rend és iskolák alapítóját).

Majdnem 500-an indultunk el a Mária-kegyhelyre (diákok, pedagógusok és öregdiákok). Gimnáziumunk zarándoklatába, a korábbi évekhez hasonlóan, ez alkalommal is bekapcsolódtak a Szent Imre és a Piarista Általános Iskola nyolcadikos diákjai, tanárai.

Kétféle módon indultunk el Pálosszentkútra: 

Az 50 km-t gyaloglók éjfélkor indultak az iskolánk előtti térről. A 20 km-es távot megcélzók Bugacig buszokkal mentek, majd onnét indultak el Pálosszentkút felé. Gyönyörű kora őszi időnk volt. A hosszabb távot gyaloglók remek szintidőt teljesítve már 10.18-tól folyamatosan
érkeztek Pálosszentkútra. A "húszasok" 13.45 óra körül érkeztek meg. A fáradt zarándokokat meleg ebéd várta, melyet Petőfiszállás települési önkormányzata főzetett számunkra. Ezúton is hálásan köszönjük a helyi gasztronómiai remeket (pásztortarhonya).

Ezt követően került sor búcsúi szentmisénkre, melyen idén a főcelebráns és szónok Galaczi Tibor SchP tanár úr volt. 

Köszönjük a pálos atyák vendégszeretetét. Köszönjük iskolai zarándoklatunk szervezőinek, Suba Adrienne igazgatóhelyettesnek, Kuthy Zoltán gimnáziumi tagozatvezető-helyettesnek előkészítő munkáját, a túravezetők irányítását, Papp János gondnok úrnak, hogy biztosította nagy létszámú zarándoklatunk számára az autóskíséretet, valamint a diákokat elkísérő osztályfőnököknek és minden pedagóguskollégának, öregdiáknak, szülőnek, akik bekapcsolódtak zarándokprogramunkba.

Nagy Attila SchP

Submitted by nagy.attila on