2017. 08. 24.

 Hétfőn délben indult útnak a nagy csapat Tiszaugnak vagy Szabó atya segédletével, vagy autóval, vagy tömegközlekedéssel (természetesen rossz buszra szállva, hogy a faluközpontból kelljen kigyalogolni). A táborverést követően strandolás és az igazán lelkeseknek kenuzás volt a program.

 Kedden az egész csapat örömmel kapcsolódott be a gólyatábor programjába és biztosította a kenukat, ill. a jó hangulatot. (A gólyatáboros pizza nem kis motiváló erő volt számukra.) Még aznap este egy közös kis tábortűz várt ránk Tóthné Szalai Enikő osztályfőnökkel, továbbá beszélgetések, chilis bab és közös énekelgetés. Az est betetőzéseként a 12 fős társaság kiegészült Benedekkel és Szabival egyenesen az Azori-szigetekről.

 Szerdán az élő Tisza volt programon. Késői reggelit követően négy kenuban útnak indultunk a Tiszán fentebb lévő homokos partra. Útközben egy a folyó fölé (3-4 méter magasan) hajló fatörzsről lehetett a bátrabbaknak vízbe ugrani (mindenki túlélte). Estére vendégeket vártunk a szomszédos Tiszaalpárról, egy szegedi biológus munkatársat a kutatóintézetből és öccsét. A hangulat fergeteges volt és mindenki jól érezte magát a záróestén is (egy-két füstös képet készítettünk is).

 A tábor résztvevői: Bende László, Bódogh Noémi (1. számú séf), Bús Bence (a tűz csiholója), Ditzendy Péter, Farkas Rebeka, Fricz Gitta, Gajdácsi Balázs (1. számú DJ), Kovács Dániel (a mosogatófiú), Lasancz Levente (A séf), Naszódy Petra (2. számú séf), Németh Tamás (2. számú DJ), Papp Benedek, Szabó Máté (mókamester) és Urbán Szabolcs.

Harazin András táborszervező

Submitted by nagy.attila on