2017. 06. 01.

Ha tavasz, akkor költészet és versmondás. Idén ez - Arany János születésének 200. évfordulója kapcsán - még inkább érvényes igazság.

A több mint harminc éves hagyománnyal rendelkező városi versmondó verseny is a Toldi szerzőjének ünnepléséhez kapcsolódott. Az iskolai, körzeti, majd városi megmérettetések során végül két tanulónk is kiemelkedő eredménnyel szerepelt a május 27-i döntőn.

Csuka Ferenc 6.a osztályos tanuló Petőfi Sándor: Szeget szeggel című versével ezüst minősítést szerzett.

Farkas Ádám, szintén a 6.a osztály tanulója Kányádi Sándor: Arany János kalapja című versének előadásával arany minősítésben részesült, és továbbjutott az országos döntőbe.

Május 31-én került sor a Damjanich János Általános Iskola szervezésében a Versforgó Városi Szavalóversenyre. A maratoni versenyt, ahol körülbelül 50 alsós és 50 felsős mérkőzött meg, Lackfi jános költő jelenléte tette különlegessé. A közönségtalálkozóvá bővített rendezvényen iskolánkat Tarnóczy László 5.a osztályos tanuló képviselte Barak László: A tücsök című versével. A versenyen végül különdíjat szerzett, amelynek értékét növeli, hogy a felsősök mezőnyében rendhagyó módon együtt zsűrizték és értékelték az 5., 6., 7. és 8. évfolyamokat.

Ezúton is köszönjük a szülőknek a gyerekek felkészítésében, szállításában, valamint a szurkolásban nyújtott hathatós segítségét!

Bognár Zsófia magyartanár

Submitted by Névtelen (nem ellenőrzött) on