2017. 05. 30.

 

Május 25-én az áldozócsütörtöki diákmisék keretében megemlékeztünk a 400-as jubileumi év aktuális ünnepnapjairól is:

  • május 8., Piarista Iskolák Királynője, rendünk Máriának szenteltségének ünnepe
  • május 31., a piarista hivatások napja, Kalazancius munkatársának, a szent életű fiatal piarista atyának, Glicerio Landriani tiszteletre méltóvá nyilvánításának évfordulója.

Nagyon szépen illeszkedik ezekhez a kiemelt napokhoz az a kedves mozzanat is, hogy Gubicza Marcell 2.b-s diákunk csodaszép piarista címeres tortát készített és adott át iskolánkban a napokban. A marcipánból gyönyörűen megformált címer kapcsán nem csak szép-érzéke mutatkozott meg, de a "titokzatos görög betűk" ismerete is kiderült Marcell részéről, aki örömmel magyarázta a monogramok magyar jelentését ("Mária Isten anyja").

Az alábbiakban idecsatolok egy, a piarista hivatások napjára írott imádságot. Kérjük szépen diákjainkat, pedagógusainkat és a szülőket, hogy ezekben a napokban kapcsolódjanak be ez ima révén is az egész világ piaristaságának ünnepébe, a 400. jubileumi év május 31-iki kiemelt napja kapcsán. 

Nagy Attila SchP ig. 

Ma, amikor megemlékezünk ennek a fiatal piaristának a hivatásáról, imádkozzunk újabb piarista hivatásokért is:

 

1.      Mennyei Atyánk, te megadtad sokaknak a piarista hivatás ajándékát, hogy magának Jézusnak, a te Fiadnak a szeretetével szeressék a kicsinyeket és a szegényeket.

Küldd le rájuk Szentlelkedet, hogy valóban Jézus szeretetével tudják szeretni a gyermekeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak a segítésre és a törődésre.

Hallgass meg, Urunk! Kérünk téged, hallgass meg minket!

2.      Küldd le rájuk Szentlelkedet, hogy odaadóan és szenvedélyesen tudják végezni a küldetést, amelyet rájuk bíztál.

3.      Küldj munkásokat aratásodba, a szerzeteseket pedig, akik már Jézus piarista követése mellett döntöttek, tedd eszközöddé, hogy másokat is hívjanak a te nevedben.

4.      Add, hogy életük tanúságtétele arra indítsa a fiatalokat, hogy ők is feltegyék a legfontosabb kérdést: „Uram, mit akarsz, mit tegyek?"

5.      Add, hogy a piarista iskolák édesanyja beborítsa köntösével és védelmezze azokat, akik meghallják hívásodat.

6.      Tégy minden piarista intézményt igazi keresztény közösséggé, az igazságosság és a béke kovászává országodban, olyan környezetté, amelyben meg tudjuk hallani hívásodat, és követni tudjuk azt minden erőnkkel.

7.      Add, hogy a piarista közösségeinkben megélt testvéri szeretet, tisztelet, öröm és elfogadókészség másokat is arra indítson, hogy nagylelkűen neked szenteljék életüket.

8.      Szabadíts meg minket az anyagiakhoz való minden ragaszkodástól, hogy számítgatás nélkül és egyedül benned bízva Jézus életstílusát tudjuk követni, ahogyan Tiszteletre Méltó Glicerio Landriani is tette.

9.      Adj nekünk apostoli buzgóságot, szenvedélyes szeretetet küldetésünk iránt, ugyanakkor add meg az imádságos lelkületet és az elcsendesedés képességét is, hogy meg tudjuk hallani hangodat.

Add, Urunk, hogy növekedjen a piarista rend, szaporodjanak közösségeink, testvériségeink és intézményeink, hogy minél több gyermekhez elérjünk, akik szomjazzák Jézus örömhírét, a tudást, a szeretetet, a gondoskodást.

Ámen.

 

Submitted by nagy.attila on