2017. 05. 26.

Rendhagyó rajz óra keretében tekintettük meg öregdiákunk,Taska László festményeiből rendezett kiállítást a Porta Egyesület dísztermében.

Igazi élményt jelentett a csodálatos festmények megtekintése mellett, hogy Laci bácsi személyesen vezetett bennünket körbe. Beszélt a régmúltról, felidézte, hogyan is kezdett festeni, majd mesélt a képekről, az élményekről, megismerhettük a képekhez kapcsolódó személyes történeteit is. A gyerekek tátott szájjal, lenyűgözve hallgatták, hitetlenkedve álltak meg a képek előtt, hogy valójában festményeket látnak-e, vagy fényképeket? A tájképek mellett a legjobban a festő lovas képei tetszettek a gyerekeknek.

Diákjaink kérdéseket is tettek fel, melyek a festmények megalkotásának hátterére irányultak, de gyakorlati kérdéseik is voltak. Laci bácsi meghatottan válaszolt a gyerekek kérdéseire; elmondta nekünk, hogy ez az együtt töltött óra milyen sokat jelentett számára.

Köszönjük szépen ezt a csodálatos élményt, és kívánjuk, hogy az idáig megfestett több,mint ötszáz festmény mellé, még legalább ennyi alkotás kerüljön ki a Laci bácsi kezei alól.

A kiállítás egyébként következő hét szerdáig megtekinthető a Porta Egyesület dísztermében.

3. b osztály

Submitted by lintner.tunde on