2017. 05. 02.

Az egészségnap keretében sportos foglalkozásokon és az egészséggel kapcsolatos bemutatókon vehettek részt diákjaink.  

A nap folyamán a Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai Osztálya munkatársai felhívták a figyelmet néhány modern kori, egészségünket veszélyeztető tényezőre. Az első előadásban Dr. Szederkényi József pszichiáter az internet-, telefon- és számítógép-függőség jeleiről, veszélyeiről, dr. Kulmány Adrienn pszichiáter az alvászavarokról, szorongásos zavarokról, dr. Sutus Nikolett pszichiáter pedig a táplálkozási zavarokról tartott képekkel, statisztikákkal illusztrált előadást. Dr. Máttyássy  Adrienn  pszichiáter főorvos a stresszoldás technikáit mutatta be nagyon izgalmas, gyakorlati foglalkozáson.

Dr. Zag Levente és dr. Kiss Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Osztályának  munkatársai elsősegély-bemutatót tartottak. Életszerű jeleneteket próbáltak ki a diákok, és gyakorlatban is elsajátíthatták az újraélesztés lépéseit, például, hogy hogyan kell a mellkaskompressziót végezni.

A további programokon az egyes osztályok az egészséges életvitel más és más területein szerezhettek új információkat, tapasztalatokat, élményeket. A tornateremben Horváth Orsolya tanárnő tartott aerobic foglalkozást, ahol mindenki megmozgathatta az izmait. Voltak, akik gyümölcssalátát készítettek, és közben a gyümölcsök vitamin- és ásványianyag-tartalmával ismerkedtek, mások Sportolj! címmel plakátot terveztek, verset költöttek, rejtvényt készítettek, ismét mások a témához kapcsolódó filmrészletet néztek meg és dolgoztak fel. A "Sulimpia" több gyakorlatból álló ügyességi feladatokra hívta a gyerekeket.

Minden osztály részt vett a nap legnagyobb attrakcióján, a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete által szervezett tájékozódási futáson.  Az iskola udvara bójákkal tarkított pályává alakult át, a résztvevők elektronikus mikrochipet kaptak, melyeket az ellenőrzési pontokon hozzá kellett érinteniük az érzékelőhöz. A pálya teljesítése nemcsak fizikailag, de szellemileg is megmozgatta a gyerekeket, akik a futás végén kinyomtatva kézbe is kapták az elért eredményeiket.

Elmondhatjuk, hogy ezúttal is igen színes, változatos és hasznos programokon vehettek részt diákjaink. Köszönjük a külsős szakemberek és kollégáink munkáját, illetve köszönetet mondunk a természettudományos munkaközösség tagjainak és vezetőjének, Mogyorósné Bálind Anikó tanárnőnek e tartalmas nap megszervezésért.
Telek Péter Pál tagozatvezető
Submitted by balind.aniko on