2016. 12. 21.

Nagyon közel van már a karácsony.

Sok ember számára már nem is jelent örömöt ez az ünnep, inkább csak gondot, rohanást. Elfelejtkezünk arról, hogy nem mi vagyunk az ünnepeltek, hanem Jézus. Az Ő születését kell ünnepelnünk.

Ezen a napon az alsó tagozat elkíséri a szállást kereső szent családot a betlehemi barlangistállóig.

Reggel közösen karácsonyi dalokat énekelve indítottuk a napot a templomban. Léleksimogatásunkat Bodza Pál és Ábel István gitárjátéka tette még ünnepélyesebbé.

Itt került sor a roráte misékre eljövő gyerekek megajándékozására is.

A délelőtt folytatásában az osztályok csapatokat alakítva menetlevelet kaptak a kezükbe, majd hasonlóan a szent családhoz, útra keltek. Minden teremben más-más feladat várta őket, melyek megoldásáért pecsétet kaptak. A feladatok között képkirakó, szókereső, találós kérdések, memóriajátékok, karácsonyi totó, képrészlet-megfigyelőjáték tette próbára a gyerekeket.

Az utolsó állomáson megfogalmazódott mindenkiben, hogy az ünnepi forgatagban sem feledkezzünk meg az isteni kisdedről, figyeljünk jobban egymásra, segítsünk szüleinknek, legyünk szófogadóbbak, türelmesebbek! Ezekkel a jócselekedetekkel nemcsak szüleinknek, hanem a Mennyei Atyának is örömet szerzünk.

A délután sem telt tétlenül. Kézműves foglalkozásokon készítettek a szorgos és ügyes kezek mécsestartót, angyalkákat, betlehemet, karácsonyfadíszt, de voltak, akik a Cifra Palotában szorgoskodtak: hűtőmágnest készítettek.

Bízunk abban, hogy ez a nap minden kisdiákunknak emlékezetes lesz, és az otthoni ünnepléskor is emlékezni fognak arra, amiről a mai napunk is szólt: várjuk és nyissuk meg szívünket Jézus Krisztus előtt!

Általunk is ragyogjon a betlehemi szeretet csillaga!

Köszönjük szépen minden kolléga szeretetteljes, áldozatos munkáját, Bodzáné Kutas Rita tanárnőnek az előkészítést, a lebonyolítást!

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Némethné Lintner Tünde

alsós tagozatvezető

 

Submitted by lintner.tunde on