2016. 11. 19.

 

Játékkaszinó az alsó tagozaton 

Újra megnyílt a Piár Vár Játékkaszinó a leendő első osztályosoknak. A piarista iskolába járó diákok között közkedvelt játék-kavalkád a 6-7 éves kicsiket idén is elkápráztatta.

A piarista általános iskola beiskolázási programjának vendégeit elsőként Nagy Attila SchP igazgató köszöntötte. Ezt követően az alsós tagozatvezető, Némethné Lintner Tünde üdvözölte az izgatottan várakozó kicsiket és szüleiket. A gazdag játékkínálatra nagyon sokan voltak kíváncsiak. A játékkaszinó programhoz olyan fejlesztőjátékokat, eszközöket, sportszereket válogattunk össze, amelyeket a fejlesztőórákon is használunk és nagyon pozitív hatással vannak a gyermekek fejlődésére.

A délután nagyon jól sikerült, a gyermekek nagyon élvezték a sokféle játszási lehetőséget. Köszönjük szépen a kollégák segítségét a megvalósításban!

A Játékkaszinó fontosabb állomásai voltak: 
  • érzékelő labirintus: a színpadon került kialakításra; gyerekeknek félhomályban kellett végigmenni az akadályokon
  • akadálypálya: kúszni, mászni, célba dobni, bukfencezni, ugrálni lehetett a gyermekeknek
  • pörgő-forgó állomás: a gyerekek trambulinon ugrálhattak, forgótölcsérben forogtak, fitnesz-labdákon gurultak és ugráltak.
  • amőba játék: két nagy térbeli amőbajáték állt ezen az állomáson a gyermekek rendelkezésére; játék megnyeréséhez logikára, ügyességre, helyes kombinációra volt szükség
  • egyensúlyozó állomás: itt minden eszköz, játék, tornaszer az egyensúlyozásról szólt. A gyerekek a kezükkel, lábukkal, egyedül és együtt is egyensúlyoztak.

A kicsiknek és szüleiknek a tanítónők is bemutatkoztak; terveink szerint három párhuzamos osztályt indítunk jövő szeptemberben.

***

Köszönjük szépen az alsó tagozatos pedagógusoknak a rendezvénnyel kapcsolatos előkészítő munkáját. Különösen is hálásak vagyunk a Piár Vár Játékkaszinó három fő szervezőjének: Vida Szűcs Emesének, Kőházi-Kis Margitnak és Máthé Szilviának.  

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on