2016. 11. 07.

 

Öregdiák rendezvényünket, a már hagyományos Piarista Vacsorát 36. alkalommal szerveztük meg. Ezen gimnáziumi tanáraink mellett majd 500 egykori diákunkat láthattuk vendégül.

A találkozó szentmisével kezdődött, melyen Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek atya mondott homíliát. Szintén e szentmise keretében került sor a már augusztus 1-től kinevezett Görbe László SchP plébános beiktatására. Ezt követően megkoszorúztuk a Piaristák terén lévő iskolaalapító gróf Koháry István szobrát, valamint az iskola aulájában található Gloria Victis emlékművet. 

Az öregdiák találkozót a házigazda, Laczkó János, a Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozatának elnöke nyitotta meg, majd Görbe László SchP plébános osztotta meg a dísztermi hallgatósággal gondolatait a Piarista Rend alapításának 400. jubileuma kapcsán. Ezután Laczkó János és Strommer Pál a Magyar Piarista Diákszövetség nevében a tiszteletbeli piarista öregdiák címet és az erről szóló oklevelet adományozta Tercsi Mátyásnak, a KÉSZ Kecskeméti Csoportja elnökének, majd a jelenlévő öregdiákok közül korelnököt választottunk. 

Nagy Attila SchP igazgató beszámolt a 2016/17-es tanév fontosabb aktualitásairól. Az étkezés előtti imádságot Szabó István házfőnök úr vezette. Pohárköszöntőt mondott Dr. Bábel Balázs érsek atya. 

Megyés főpásztorunk mellett díszvendégeink sorában köszönthettük még Budapestről Strommer Pált, a Magyar Piarista Diákszövetség elnökét, Várgedő Tamás MPDSZ választmányi elnököt, Dr. Palotai Dániel és Dr. Weinzierl Tamás MPDSZ felügyelő bizottsági tagokat, valamint Mikecz Tamást, a Piarista Hírlevél főszerkesztőjét. 

Az előadások utáni ízletes vacsorát Bakos Tamás tiszteletbeli öregdiákunk élelmezési cége szervírozta.

Köszönjük szépen iskolánk műszaki vezetőjének, Jusztin Ferencnek, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is vállalta a rendezvénnyel kapcsolatos szervezési munkálatokat. Köszönjük továbbá népes számú gimnazista diákjainknak regisztrátori és pincéri szolgálatát. 

Nagy Attila SchP ig.

 

Submitted by nagy.attila on