2016. 10. 29.

 

Sopron és Győr környékére kirándultak végzős 12.c-s gimnazista diákjaink. Az első nap nagy sétát tettünk a Soproni-hegység területén található Ciklámen tanösvényen. A 8 km-es gyalogtúra az őszi színekben pompázó, hegyes-völgyes erdőségeken keresztül vezetett. A kellemes kirándulás után fejedelmi vacsora várt ránk a Szieszta Hotel éttermében. 

A második nap Sopron nevezetességeivel ismerkedtünk. Délelőtt a soproni sörgyárban tettünk látogatást, ahol a gyártási folyamatok alapos tanulmányozása után a helyben gyártott sörkülönlegességeket is megkóstolhattuk. A közös városnézést (Lábas ház, Új utca, Fő tér, Tűztorony, középkori városfal) követően szabadprogram várta a diákokat, majd még napnyugta előtt megtekintettük a Taródi várat, mely egy egyszerű soproni polgár szenvedélyes és céltudatos eltökéltségének köszönheti létrejöttét (1951-től épült folyamatosan). Este a szállásunk nyújtott különféle programlehetőségeket: wellness, biliárd, élőzenés parti, esti séta a fás/erdős környezetben.

A kirándulás harmadik napján Győrbe utaztunk, ahol az osztályba járó Olajos Martin nagymamája segítségével tekintettük meg a város főbb nevezetességeit (Rába-híd, Káptalan-domb, dóm, barokk belvárosi utcák, bencés perjelség temploma a Széchenyi téren).

A kirándulás nagyon jó hangulatban zajlott. Kiemelt köszönet illeti Kiss Ildikó osztályfőnököt az ötletes programokért, körültekintő szervezési munkájáért. 

Nagy Attila SchP kísérőtanár

 

Submitted by nagy.attila on