2016. 10. 27.

Az idén tizenkilencedik alkalommal rendezte meg iskolánk a városi angol nyelvi versenyt. 

Kecskemét valamennyi iskolájából a nyolcadikos korosztály két legügyesebb, legjobb angoltudású képviselőjét vártuk. Tíz iskola jelezte részvételi szándékát: Bányai Júlia Gimnázium, Katona József Gimnázium, Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, Mátyás Király Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Református Általános Iskola, Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Vásárhelyi Pál Általános Iskola, Zrínyi Ilona Általános Iskola, és természetesen a Piarista Iskolából is volt két versenyző.

A délután során egy írásbeli feladatsort kellett a diákoknak megoldani, majd 'iskolai diákélet' témában, a versenyzők által készített kiselőadások kerültek bemutatásra. A versenyzőknek jártasnak kellett lenniük a téma szókincsében, mert a verseny feladataiban főleg erre alapoztunk. A két részfeladatból tevődött össze a versenyzők egyéni végeredménye.

A versenyen a legjobb helyezést a következő diákok érték el:

1.      Kollár Anna

Bányai Júlia Gimnázium

2.      Pizzo Luna

Vásárhelyi Pál Általános Iskola

3.      Szalai Richárd

Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

4.      Imricskó Balázs

Református Általános Iskola

5.      Lovas Sándor

Piarista Iskola (neki külön is gratulálunk!)

Ezúton is köszönetet mondunk minden közreműködő kollégának és diáknak a verseny előkészítésében, lebonyolításában és az utómunkálatokban nyújtott segítségükért.

Galikné Bertus Annamária és Horváth Orsolya szervező tanárok

Submitted by horvath.orsolya on