2016. 09. 30.

Nemrégiben került sor  őszi egészségnapunk megrendezésére az alsó tagozaton. Valójában ez nem csupán egy napra korlátozódott, hanem áthatotta az egész heti programunkat.

A szülők támogatásával minden osztály részt vehetett a Testünk a csoda című remek interaktív kiállításon. A diákok szemléletesen láthatták, tapasztalhatták meg, milyen csodálatos módon működik testünk, miért nagyon fontos az egészségünk megóvása. A kisebbek játékosan, a nagyobbak pedig sok-sok érdekességet elolvasva juthattak új ismeretekhez, amelyet később csoportmunkában dolgoztak fel.

Az iskolában természetesen tovább folytatódott a projekt. Volt olyan osztály, ahol a gyerekek rajzokat készítettek; voltak, akik egy-egy tanórába csempészve beszélgettek az egészségről, testünk titkairól; voltak, akik kézműveskedtek, akadtak csoportok, akik a lelki egészségről is szót ejtettek. Az interaktív táblák segítségével játékos feladatmegoldások is színesítették ezeket a napokat.

Projektünk lezárásaként a jövő héten kisebb kiállítást rendezünk az osztályok munkájából, melyet iskolánk aulájában lehet majd megtekinteni.

Köszönöm szépen minden kollégám munkáját!

Némethné Lintner Tünde

alsós tagozatvezető

Submitted by lintner.tunde on