2016. 09. 25.

 

A kecskeméti katolikus iskolák közös ifjúsági szentmiséjén vettünk részt a Nagytemplomban. A szertartáson a Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói, pedagógusai, valamint a gyermekek szülei vettek részt. Idén a Szentírás és Szent Gellért püspök tisztelete volta a vezérmotívuma Bábel Balázs érsek úr prédikációjának.

A szertartás elején a bűnbánati résznél megemlékeztünk a római Santa Maria Maggiore bazilikából hozott dísz-tégláról, mely az "Irgalmasság Éve" kapcsán került a Nagytemplomba. 

A misén a Piarista Általános Iskola ministráns szakkörösei adták az asszisztenciát, amit Bogár-Szabó Ádám és Nagy Attila SchP tanárurak tanítottak be számukra. Az olvasói szolgálatot a Szent Imre Iskola diákjai, a kántori teendőket Fehérvári Gábor tanár úr látta el. Mindnyájuknak köszönjük közreműködésüket. 

A szentmise befejeztével sor került a plébánia bejárata mellett nemrég elkészült Marosi Izidor emléktábla megszentelésére is. (Marosi Izidor atya váci püspöki kinevezése előtt 10 esztendeig volt a kecskeméti Nagytemplom plébánosa.)

Nagy Attila SchP ig.

 

Submitted by nagy.attila on