2016. 09. 03.

 

A pálosszentkúti iskolai zarándoklatainkat 2004-től szervezzük meg. Ez volt a tizenharmadik alkalom. 

Majdnem 500-an indultunk el a Mária-kegyhelyre (diákok, pedagógusok és öregdiákok). Gimnáziumunk zarándoklatába, a korábbi évekhez hasonlóan, ez alkalommal is bekapcsolódtak a Szent Imre és a Piarista Általános Iskola nyolcadikos diákjai, tanárai.

Kétféle módon indultunk el Pálosszentkútra: 

  • 50 km-es gyaloglás (Kecskemét - Pálosszentkút távolság)
  • 20 km-es gyaloglás (Bugac - Pálosszentkút távolság).

Az 50 km-t gyaloglók éjfélkor indultak az iskolánk előtti térről. A 20 km-es távot megcélzók Bugacig buszokkal mentek, majd onnét igyekeztek eljutni Pálosszentkútra. Idén, a tavalyi esős idővel ellentétben remek időnk volt. A hosszabb távot gyaloglók remek szintidőt teljesítve már 10.50-től folyamatosan érkeztek Pálosszentkútra. A "húszasok" 14 óra körül érkeztek meg.

A fáradt zarándokokat meleg ebéd várta. Ezt követően került sor búcsúi szentmisénkre, melyen idén a főcelebráns és szónok Rónaszéki Gábor atya, a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony templom plébánosa volt. 

Köszönjük a pálos atyák vendégszeretetét. Köszönjük iskolai zarándoklatunk szervezőinek, Suba Adrienne igazgatóhelyettesnek, Kuthy Zoltán gimnáziumi tagozatvezető-helyettesnek előkészítő munkáját, a túravezetők irányítását, Papp János gondnok úrnak, hogy biztosította nagy létszámú zarándoklatunk számára az autóskíséretet, valamint a diákokat elkísérő osztályfőnököknek és minden pedagóguskollégának, öregdiáknak, szülőnek, akik bekapcsolódtak zarándokprogramunkba.

Iskolazarándoklatunkról a KEOL hírportál is jelentetett meg beszámolót, mely IDE kattintva olvasható. 

Nagy Attila SchP ig.

 

Submitted by nagy.attila on