2016. 09. 01.

 

Elsőként Telek Péter Pál tagozatvezető köszöntötte a templomot teljesen megtöltő diákságot (a négy évfolyamon, tizenkét osztályban csaknem 280-an vagyunk!), bemutatta az új tanárokat, majd néhány fontos, tanévkezdéssel kapcsolatos információ és rövid énekpróba után, a Jöjj, Szentlélek Úristen... eléneklésével kezdetét vette a tanévnyitó szentmise.

A miseszolgálatba a 6-8. évfolyam valamennyi osztálya bekapcsolódott ministrálással, felolvasással, az éneket pedig az énekkar vezette. Nagy Attila igazgató úr prédikációjában a csodás halfogásról szóló evangéliumi történethez kapcsolódva arra buzdította a diákokat, hogy Jézus szavára, az ő isteni segítségében bízva, a tanárok és társaik segítségére támaszkodva lássanak munkához az új tanévben, s így ne csak korban és testmagasságban, hanem bölcsességben és emberségben is növekedjenek. A szentáldozás után Igazgató Úr külön köszöntötte az új ötödikeseket, akiket a többi évfolyam tanulói tapssal üdvözöltek; a nyolcadikosokat pedig arra kérte, hogy legyenek a fiatalabbak példaképei, és vegyék komolyan az idei tanévet, mely a pályaválasztás, továbbtanulás miatt kiemelkedően fontos az életükben.

Az áldás előtt bemutatkozott a diákságnak a piarista templom új plébánosa, Görbe László SchP atya, majd a szentmise végén felhangzott a piarista himnusz, melyben Kalazanci Szent József közbenjárását kértük. A nap a továbbiakban osztályfőnöki órákkal folytatódott, szeptember 2-ától pedig megkezdődik az órarend szerinti tanítás a felső tagozaton.

 

Submitted by Névtelen (nem ellenőrzött) on