2016. 05. 26.

 

Ünnepi vacsorán köszöntöttük tanárainkat a közeli pedagógusnap alkalmából. Az öregdiákok nevében Laczkó János elnök úr, majd az igazgató köszöntötte a jelenlévőket. Az óvodás kisgyermekek Horváth Andrea, Szelei-Nagy Éva és Németh Éva  óvónők vezetésével szívhez szóló műsorral kedveskedtek.

Az Ifju Sebestyén-díjat 5 éve alapítottuk iskolánkban a kiemelkedő pedagógusi munka elismerésére. Ezzel a díjjal tüntettük ki idén Lévai Zita, Zsámboki Tiborné, Némethné Lintner Tünde és Horváth Andrea kollégáinkat. Szeretettel gratulálunk mindnyájuknak. Az átadott díszokleveleken a következő olvasható:

"Ifju Sebestyén piarista atya nehéz időkben, 1950-től 1969-ig igazgatta a kecskeméti Piarista Gimnáziumot. Szeretettel emlékezünk rá és piarista elődeinkre. Hálásak vagyunk, hogy a Szentlélek hívó szavára hallgatva ma is folytathatjuk küldetésüket, hűen a kalazanciusi lelkiséghez, mely által az evangéliumi értékekre, „hitre, tudásra, szép életre, jóra" törekszünk vezetni a ránk bízott fiatalokat."

A pedagógus-kitüntetések kapcsán szintén gratulálhattunk Farkashalmi Erzsébet felsős tagozatvezetőnek, aki Kecskemét Városért Oktatási Díjat kapott, továbbá Mikulás Domonkos  kollégánknak, aki a kalocsai érsekség Kunszt József-díjában részesült. 

Nagyon örültünk, hogy a megjelent öregdiákok mellett nyugdíjas és GYES-en lévő kollégáinkat is köszönthettünk a pedagógusnapi vacsorán. Megtisztelte továbbá jelenlétével rendezvényünket Strommer Pál, a Magyar Piarista Diákszövetség új elnöke, aki köszöntőjében szintén méltatta a pedagógusok munkáját.

Köszönjük szépen iskolánk konyhai és technikai dolgozóinak a rendezvény előkészítését.

Nagy Attila SchP ig.

 

Submitted by nagy.attila on