2016. 05. 05.

 

Április 29-én osztálykiránduláson vettünk részt a 6. b osztállyal. Gárdony-Agárdpusztán Gárdonyi Géza szülőházában jártunk, s az íróról olyan különleges információkat hallhattunk, amelyeket egyetlen tankönyv sem tartalmaz. A múzeum közvetlen szomszédságában található az a rönkvár, mely az egri vár kicsinyített mása. Itt egy rövid időre mindenki török janicsárrá vagy magyar várvédővé válhatott, felmászhatott a bástyákra vagy rejtőzködhetett a kazamatákban. A vitézi próbatételek végeztével ünnepélyes esküt tettünk, hogy a várat soha fel nem adjuk.

Délután sárkányhajóztunk, melynek során nem csak karunk erősödött, hanem sok érdekességet is megtudhattunk a Velencei-tó keletkezéséről, élővilágáról.

A vízpart után a pákozdi Ingó-kövekhez tettünk egy kisebb túrát. Érdekes volt a gránit sziklák látványa, amelyek valóban úgy néztek ki, mintha el akarnának gurulni, és csodálatos kilátás nyílt a Velencei-tóra is. 

A pákozdi Katonai Emlékparkra sajnos már nagyon kevés időnk jutott, de így is élményekben gazdag napot töltöttünk együtt!

Köszönjük  Mogyorósné Bálind Anikónak, hogy velünk tartott, és felhívta a figyelmünket a természet sok-sok csodájára!

Romanóczi Györgyné

 

Submitted by balind.aniko on