2016. 03. 06.

 

Szombaton az alsó tagozat diákjai és pedagógusai nagyböjti lelki napra érkeztek az iskolába.

Különösen fontos esemény ez számunkra, hiszen ezzel a lelki előkészülettel még közelebb kerülhetünk Jézushoz, az ő feltámadásának titkához.

Az 1. és 2. évfolyam reggeli imája után megismerkedett Oscar Wilde szívbemarkoló történetével, melyben az önző óriással találkozhattunk. A beszélgetés és a foglalkozások után az elsősök a Barátok templomába zarándokoltak, ahol Szabó István atya segítségével járták végig a keresztutat, a másodikosok a Nagytemplomban Nagy Attila atyával járták végig ezt az utat.

„Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét minden nap, és kövessen engem!" (Lk 9,  23) 

A 3. és 4. évfolyamos gyerekek 6-6- állomást érintve a Szentek útján jártak. A szentek életének megismerése mellett feladatok teljesítése közben olyan értékekről beszélgethettek a pedagógusokkal, mint a türelem, a szeretet, az önzetlenség, az önfeláldozás. Az állomásokra csoporttársaikkal közösen készített menetlevéllel érkeztek, melybe kis kereszteket gyűjtöttek, illetve a Bibliából egy-egy idézetrészletet kaptak. Ezeket az osztályba visszatérve helyes sorrendbe tették, a nap végén pedig igekártyákat kaptak emlékül.

„ Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam." ( Jn 14, 6b)

Némethné Lintner Tünde, alsós tagozatvezető

 

Submitted by lintner.tunde on