2016. 02. 27.

2016. február 23-tól 26-ig idegen nyelvi napokat szerveztünk a felső tagozaton.  

A négy nap során minden nyelvóra különleges volt; sok játékkal, vetélkedővel, műfordítói feladatokkal, és számos olyan civilizációs témával, melyet egyébként ritkábban érintünk. Nagyban számítottunk a diákokra, sokan készültek kiselőadásokkal, a legjobbak bemutathatták munkáikat a szakkörökön is.

Kedden francia nap volt; reggel egy játék során főúri méltóságokat választottunk, akik egész nap különböző kiváltságokban részesültek. A szünetekben francia műveltségi kvízben lehetett megmérettetni, és kipróbálhatták a gyerekek a petanque játékot.

A szerda a német nyelvé volt, a reggel folyamán német tudósok, írók idézeteit lehetett lefordítani finom alpesi csokiért.

Az angol nap keretjátéka a Harry Potter könyvsorozat volt. Be lehetett öltözni bármely karakternek, jelképesen részt vehettek a gyerekek a Roxfort iskola életében, és felölthették a ’négy ház’ bármelyikének egyenruháját.

Pénteken a harmadik szünetben az egész felső tagozat közösen énekelte a ’Ha jó a kedved…’ kezdetű dalt a tanult idegen nyelveken.

A programsorozat szervezője a felsős idegen nyelvi munkaközösség volt.

Submitted by bertus.annamaria on