2015. 11. 06.

 

Egészségnap az alsó tagozaton

Az előző évekhez hasonlóan az idén is megrendeztük egészségnapunk első részét.

A középpontban az egészséges életmód állt, mely sokféle tevékenység felkínálására ösztönözte a pedagógusokat, nem kevés örömet okozva ezzel a gyermekeknek.

 A testi egészség mellett éppolyan fontos lelki egészségünk óvása, ezért a nap sok helyen beszélgetőkörrel, meseolvasással, közös teázással indult, melyet elsőseink ánizsos citromfűből főztek, majd mézzel ízesítettek.

Majd voltak olyanok, akik útnak indultak és kirándultak az őszi napsütésben az Arborétumban. A fák nyugalma, az őszi táj szépsége és egy jó futóverseny, valódi felüdülés volt a léleknek és a testnek egyaránt. A harmadikosok Tőserdőbe tettek kirándulást.

Az itthon maradók sem unatkoztak: gyümölcsökből salátát készítettek, majd az egészséges tízóraival együtt közösen megterített asztaloknál elfogyasztották, voltak akik plakátot készítettek az egészséges és egészségtelen ételekről. Játékokkal is találkozhattak diákjaink: a gyerekek számára kevésbé ismert, ritkán fogyasztott gyümölcsöket, zöldségeket mutattunk be, majd fel kellett ismerniük héjáról, leveléről tapintás és szaglás alapján.

A 4.a osztályban az első órában az egyik apuka volt a vendég, aki állatorvos-méhész. Bemutatóba üvegkaptárban méheket is hozott és különböző mézeket kóstolóba. Érdekességeket mesélt a méhek világáról és a méz egészségmegőrző szerepéről.

A testi egészség megőrzéséhez elengedhetetlen a mozgás: részt vehettek a tanulók játékos testnevelés órán, sétát is tettek osztályok a Vasútparkba, megnézték néhányan a felújított békás szökőkutat, játszótéren voltak ebben a hűvös, mégis napsütötte időben.

Délután egyik osztályunk úszni is eljutott.

Jó lenne, ha minden napunkat ilyen nyugalom hatná át, éppen ezért igyekszünk minél több tevékenységet beépíteni mindennapjainkba!

Az alsó tagozat pedagógusai

 

Submitted by nagy.attila on