2015. 10. 17.
Október 16-17-én Fazekas József tanár úr szervezésében és Talmácsi József tanár úr kíséretében a matematika fakultációs csoportból 17-en kirándultunk el  a Bükkbe.
Péntek reggel pontban 7 órakor sikerült elindulnunk. Utunk először Feldebrőre vezetett, ahol a templom és az altemplom megtekintésére volt lehetőségünk. Azután elmentünk az egri Eszterházy Károly Főiskolára, ahol betekintést nyerhettünk az Érseki Könyvtárba, ami az alapos gondozásnak köszönhetően a mai napig kitűnő állapotban van. A főiskola könyvtárában kaptunk egy bővebb tájékoztatót a továbbtanulásról általánosságban, és elhangzottak a legfontosabb információk az Eszterházy Főiskoláról is. Aznapi programunk a De la Motte kastély meglátogatásával zárult Noszvajon, ahol a falu mostani és régebbi életéről is megtudtunk néhány dolgot. Késő délután elfoglaltuk a szállásunkat Bükkzsércen, elkészítettük a vacsoránkat, az este folyamán pedig maradtunk még kártyázni és beszélgetni.
Másnap reggeli után elmentünk Bogácsra a termálfürdőbe, délben pedig visszamentünk még a szállásra, ahol a fiúk elkészítették az ebédet, majd elpakoltunk. A hazautazás előtt egy bogácsi kávéházban zártuk a programot.
Öt óra után sok szép emlékkel gazdagodva érkeztünk vissza Kecskemétre. Az egész csoport köszöni a két tanár úrnak a közösségformáló, jó hangulatú kirándulást.
Sánta Luca 12.c 
Submitted by talmacsi.jozsef on