2015. 10. 16.

A Piarista Iskolában 2015. október 16-án került megrendezésre a városi angol verseny a nyolcadikos korosztály számára. Ez már a 18. ilyen jellegű versenyünk volt, melynek során a nevező diákok egy egész délutánt töltöttek iskolánkban.

Ezúttal is a Czollner téri telephely volt a helyszín, mely gyönyörű környezet a Piarista Iskola felső tagozatának ad otthont.

Ebben az évben a természet- és környezetvédelem volt a verseny témája. A résztvevő diákok egy sokrétű írásbeli megmérettetés után saját kiselőadásokkal készültek, melyeket elő kellett adniuk a zsürinek, és társaiknak. Nagyon jó volt látni, hogy a hasonló korú, más-más iskolából érkező diákok milyen lelkiismeretesen készültek, és ügyesen szerepeltek.

Résztvevő iskolák voltak ebben az évben:

Arany János Ált. I. Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája,

Bányai Júlia Gimnázium, Corvin Mátyás Általános Iskola,

Katona József Gimnázium, Református Általános Iskola,

Vásárhelyi Pál Általános Iskola, és természetesen a Piarista Iskola.

A verseny első helyezettje holtversenyben Ádám Vivien (Corvin Mátyás Általános Iskola) és Almási Mirkó (Katona József Gimnázium) lett. Második helyet ért el Harnos Botond (Katona József Gimnázium), és a harmadik helyen Kreidli Petra (Corvin Mátyás Általános Iskola) végzett.

A verseny ponteredménye igen szoros volt. A Piarista Iskola két tanulója is előkelő helyezést ért el; Rebek Réka - az első helyezettől csupán 4 ponttal lemaradva - ötödik, és Kovács András hatodik lett.

 

A versenyt Galikné Bertus Annamária és Horváth Orsolya szervezte.

Submitted by bertus.annamaria on