2015. 10. 08.

A Damjanich Iskola idén is meghirdette a Városi Népdaléneklési Versenyt. A felső tagozatos diákok között oly mértékű volt az érdeklődés, hogy házi válogatót kellett tartanunk. Ezt október elsején, a zene világnapján meg is tettük. A 16 jelentkező közül a két legügyesebb leányt, Holman Annát és Kiss Esztert juttattuk tovább a városi fordulóra.

Egy héttel később, október 8-án koradélután indultunk útnak a rendező iskolába. A versenyt egy jó hangulatú megnyitó műsorral kezdték a meghívott vendégek, majd bemutatásra került a három fős zsűri. A versengést a 3-4. évfolyamos korcsoport kezdte, majd utánuk következett az 5-6. évfolyam korcsoport, melybe a mi lányaink is tartoztak. A sort a 7-8. osztályosok fejezték be.

Az összes versenyző éneke után a zsűri hosszas tanácskozásba kezdett, ami alatt a szervezők megvendégeltek bennünket egy kis üdítővel, süteményekkel.

Az eredményhirdetés két zsűritag általános jótanácsaival kezdődött, kiosztották előbb az okleveleket, majd a helyezéseket. A két piarista lányka is megkapta oklevelét szép énekük jutalmául, helyezést sajnos nem értek el.

A két 5.c osztályos gyermekünk méltó módon képviselte iskolánkat, őszintén büszkék lehetünk rájuk, hogy e nehéz mezőnyben is bátran és örömmel, tiszta szívvel énekelték el népdalcsokaikat.

Borbás Márta

 

Submitted by borbas.marta on