2015. 10. 04.
Ebben az esztendőben is egy közös énekléssel kezdtük e jeles nap megünneplését: a reggeli sorakozó végén elénekeltük az Érik a szőlő... kezdetű népdalt.

A nap folyamán minden szünetben egy-egy klaszikus remekmű csendült fel a hangszórókból, így hallgattunk aznap Bach, Vivaldi, Monteverdi, Mozart, Beethoven, Rossini, Brahms, Chopin, Saint Saens, Grieg, Bizet, Muszorgszkij, Strauss, Sosztakovics, és Kodály műveket.

Ahogy az osztályok reggel felvonultak termeikbe, kiosztottuk nekik a vetélkedő kérdéseit.

A nap folyamán 5 kérdésre kereshették meg a helyes válaszokat. Aki leírta megfejtéseit, a titkárságon elhelyezett dobozba tehette. A nap végére így 85 papír került a dobozba. E 85 játékos kedvű diák közül 17 megfejtés teljesen hibátlan lett, 20 megfejtő 1 kisebb (általában helyesírási) hibát vétett, de a többi 48 papíron is javarészt jó válaszok álltak.

Minden gyermek, aki részt vett a játékban, kapott ének-zenéből egy ötöst, a legügyesebb megfejtők pedig még egyet. Végül másnap néhány tárgynyereményt is kiosztottunk a gyerekeknek: zenével kapcsolatos jelekké formált zsenílila-figurákat, kottás ceruzákat, illetve csokoládét választhattak az előző napi játékban részt vevő diákok.

Borbás Márta

 

Submitted by borbas.marta on