2015. 08. 14.

 

Kedves Szülők, Kedves Diákok!

Az új tanév kezdete előtt szeretettel köszöntöm Önöket, köszöntelek Benneteket! Az alábbiakban ismertetem a tanévkezdéssel kapcsolatos legfontosabb információkat.

A tankönyvek átvétele

  • Időpontja:  augusztus 26., szerda 9-17 óráig
  • helye: Czollner tér, D épület.

Idén évfolyamok szerint osztjuk a könyveket a D épület földszinti termeiben. Kérjük a szülőket, hogy a D épület bejáratánál tájékozódjanak, hogy pontosan melyik terembe kell menniük a tankönyvekért. Aki ezen a napon valamilyen okból nem tudja átvenni a könyveket, Kovács Aranka könyvtárossal egyeztessen külön időpontot.

Figyelem! A szükséges füzetekre, egyéb eszközökre vonatkozólag az első héten a különböző tantárgyakat oktató szaktanárok adnak tájékoztatást. Komplett füzetcsomagok beszerzése egyetlen évfolyamon sem szükséges!

További információkat a tankönyvekkel kapcsolatban ezen a linken érhetnek el.

 

Javítóvizsga

  • Időpontja: augusztus 27., csütörtök 8.10
  • helye: Czollner tér, D épület.

Az érintett diákokat kérjük, hogy tollat (matematikához körzőt, vonalzót) hozzanak magukkal, és megérkezésükkör a titkárságon jelentkezzenek.

 

„Veni Sancte" tanévkezdő szentmise

  • Időpontja: szeptember 1., kedd, 8.10
  • helye: Czollner tér, Szent Erzsébet-templom.

Kérjük, hogy a diákok ünneplő ruhában jöjjenek, és az udvaron (rossz idő esetén az osztálytermekben) gyülekezzenek 7.55-ig.

 

Első tanítási nap

Szeptember 1-jén a szentmise után osztályfőnöki órákkal folytatódik a nap. Kérjük, hogy a diákok jegyzetfüzetet, órarendet hozzanak magukkal.

Ebédet a tanév végén leadott rendelések szerint biztosítunk az első naptól a szokott módon. Aki ebédelni szeretne, az ebédkártyáját hozza magával! Rendelést módosítani írásban a titkárságon lehet.

Délutáni foglalkozásokat ezen a napon még nem tartunk, igény szerint felügyeletet biztosítunk. Kérjük, hogy az erre vonatkozó igényüket a szülők az osztályfőnököknek írásban jelezzék. Az iskola területén tartózkodni csak felügyelettel lehet! Akinek nem kérnek ügyeletet, az ebéd után hazamehet, illetve haza is kell mennie.

 

Szakkörök, sporkörök

Az új tanévben induló szakkörökről, sportkörökről a tanulók az első héten kapnak tájékoztatást, amely a honlapra is felkerül. A szakköri jelentkezések a második héten zárulnak. Fontos, hogy a jelentkező tanulók a választott szakkörön való részvételt a tanév egész idejére vállalják! 

 

Zarándoklat a 8. osztályosoknak

Az első hétvégén, szeptember 5-én, szombaton a nyolcadik évfolyam tanulói az osztályfőnökök vezetésével csatlakoznak a gimnázium zarándoklatához Petőfiszállás-Szentkútra. Ezzel kapcsolatban további, részletes információt az első tanítási napon fognak adni az osztályfőnökök.

*   *   *

A nyári szünet hátralévő napjaira diákjainknak jó pihenést, erőgyűjtést kívánok! 

Farkashalmi Erzsébet tagozatvezető

Submitted by intra on