2015. 05. 04.

2015. május 4-én, hétfőn a magyar nyelv és irodalom tárggyal megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Először szövegértési feladatsort, majd szövegalkotási feladatot kaptak a vizsgázók.

Kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken németből adnak számot tudásukról a végzős diákok.

Az érettségi feladatsorok és a javítási útmutatók IDE kattintva letölthetők az Oktatási Hivatal honlapjáról. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a feladatsorok, a javítási-értékelési útmutatókkal együtt a vizsgát követő napon kerülnek fel az oldalra - a reggel 8 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsga másnapján reggel 8 órakor, a 14 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsgát követő nap 14 órakor.

A kijavított érettségi feladatlapok megtekintésére június 2-án, kedden kerül sor a 12. osztályosok tantermében. A feladatlapokról nem tudunk fénymásolatot készíteni, ezért javasoljuk, hogy telefonnal vagy fényképezőgéppel készítsenek felvételt róluk. A javítási útmutatótól eltérő javítás vagy számszaki hiba esetén jogorvoslati kérelem adható be június 3-án 8-16 óra között a gimnáziumi iskolatitkárnál.

Képeink a magyar nyelv és irodalom vizsgán készültek.

Suba Adrienne igh

Submitted by suba.adrienne on