2015. 03. 23.

A „Kölyöklaborban" jártunk

A BASF Kids' Lab (Kölyöklabor) programja játékos formában kelti fel a legfiatalabbak érdeklődését a kémia iránt. Bemutatja, hogy miként járul hozzá a tudományág mindennapi életünkhöz. A gyerekek aktív részesei a foglalkozásoknak, hiszen kis kémikusként önállóan kísérletezhetnek. Az első Kölyöklabort 1997-ben nyitották meg Ludwigshafenben a BASF központjában. Mára már a világ 32 országában mintegy 64000 iskolás vehet részt a foglalkozásokon minden esztendőben.

Ebben a programban vettek részt a mi iskolánk 4. a osztályos kisdiákjai is. A gyerekek a laboratóriumi kísérletek kapcsán a nagy nedvszívó képességű anyagokról szerezhettek tapasztalatokat, amikor a Fővárosi Állatkertben működő „Kölyöklaborban" jártunk. Diákjaink nagyon lelkesek voltak, tetszett nekik a program. Reméljük, hogy saját iskolánkban is nemsokára részesei lehetnek hasonlónak, hiszen a TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0062 pályázat keretében Öveges Labor épül nálunk.

Természetesen nem hagytuk ki az állatkerti sétát sem. Kíváncsiak voltunk többek között a legújabb lakókra, a koalákra is. Jó hangulatban, ráadásul igazi kiránduló időben látogathattuk végig az állatseregletet.

Steixner Katalin

                                                                                                                       tanító

Submitted by intra on