2015. 03. 02.

 

Az I. világháború emlékezete - Dél-alföldi középiskolás történelmi vetélkedő

A háromfordulós verseny rendezője a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület, támogatója a Csongrád Megyei Pedagógiai Intézet, a Dugonics András Piarista Gimnázium, a szegedi Móra Ferenc Múzeum volt. "Az I. világháború emlékezete" c. történelmi vetélkedőt a dél-alföldi 14-18 éves középiskolások számára hirdették meg. A regionális és egyben nemzetközi vetélkedőre 30 háromfős csapat jelentkezett: Arad, Bihar, Temes, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékből, valamint a Vajdaság középiskoláiból.

Iskolánk háromfős csapatának is sikerült bejutnia a harmadik fordulóba, a döntőbe, melynek helyszíne a szegedi Piár volt. A 15 versengő csapat között az előkelő 6. helyen sikerült a mieinknek végezni. Gratulálunk szép teljesítményükhöz, melyet oklevéllel, gazdag könyvjutalommal, valamint egy művészi festménnyel jutalmaztak a verseny szervezői. 

A kecskeméti Piarista Gimnáziumot képviselő csapat tagjai voltak: 

  • Gracza Attila (12.a)
  • Halmai Tamás (12.a)
  • Szabó Géza (12.b)
Köszönetet mondunk a szegedi piaristáknak, kiemelten is Károlyi Attila igazgatóhelyettes úrnak a verseny házigazdai szerepének felvállalásáért, a döntő lebonyolításáért.

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on