2014. 08. 31.

 

Gimnáziumunk tanévkezdő szentmiséjével hivatalosan is elkezdődött intézményünk 300. jubileumi tanéve. A Kossuth és a Magyar Katolikus Rádió által élőben közvetített szertartás főcelebránsa és szónoka Dr. Bábel Balázs érsek atya volt. A szentmise elején az ünneplő iskolaközösséget Labancz Zsolt tartományfőnök, valamint az öregdiákság nevében Polányi István (1956.A) köszöntötte. A diákasszisztenciát Acél Zsolt SchP tanár úr vezette. A zenei szolgálatot a Piarista Templom Liturgikus Kórusa adta, vezényelt Valkai Dávid, orgonán közreműködött Fehérvári Gábor tanár úr. 

A Veni Sancte-t követő tanévnyitó ünnepségen az igazgató hivatalosan is megnyitotta a 300. tanévet. 

Az eseményről Avramucz Attila, két diákunk édesapja  készítette a lentebb látható gyönyörű fényképeket. Szép jubileumi ünnepünről a Kecskeméti Televízió is tudósított, melyet IDE kattintva lehet megtekinteni.

Nagy Attila SchP ig. 

 

Labancz Zsolt tartományfőnök atya jubileumi évünket megnyitó szavai

Főtisztelendő Érsek Atya! Kedves Testvérek!

Amikor 300 évvel ezelőtt rendtársaim, a piarista atyák megérkeztek Kecskemétre gróf Koháry István országbíró hívására, aligha gondoltak előre a 2000-es esztendőkre, figyelmüket lekötötték a közösség- és iskolaalapítás apró, ügyes-bajos, sokszínű feladatai. Mégis mertek nagyot álmodni, s ezért ma itt együtt ünnepelhetünk.

300 év a gyerekek, a fiatalok oktatásában-nevelésében és Kecskemét város szolgálatában. 300 esztendő - ez a hosszú, tekintélyes idő minket, az alapító atyák mai örököseit is lenyűgöz, megrendít.

A mai szentmisében, és e most induló jubileumi esztendőben hálát adunk történelmünkért, és szeretnénk erőt meríteni a múltból, szeretnénk ott életet adó forrást találni, hogy így tudjuk ma és a jövőben folytatni gyönyörű szolgálatunkat, amelyet Kalazanci Szent Józseftől kaptunk: hogy segítsük a gyerekeket és a fiatalokat személyiségük teljes kibontakozásában.

Főtisztelendő Érsek Atya, nagyon köszönöm, hogy elfogadta meghívásunkat, s vezeti a jubileumi évet megnyitó eukarisztikus ünneplésünket. Isten hozta idehaza, a piarista közösségben, hiszen Érsek atya nagyon is közénk tartozik!

 

Submitted by nagy.attila on