2014. 04. 25.

Kedves Szülők, Diákok,

az előző tanévekhez képest jókora késéssel (április 10. után) indította el az oktatási tárca a tankönyvrendelést. Nagyon rövid határidőkkel kell az iskoláknak dolgozni, így mi is arra kényszerülünk, hogy  a diákjainktól ill. szüleiktől mielőbb bekérjük a kitöltött tankönyvrendelő lapokat.

Kollégáink folyamatosan dolgoznak a tankönyvrendelés előkészítésén, de a szülői visszajelzésekre igen rövid idő maradt, április 30-ig pedig fel kell vinnünk az online felületre egyenként az igényeket. A tankönyvrendelő lapokat hétfőn hazaküldjük a diákokkal, és kérjük, hogy keddre mindenképpen hozzák is vissza. Lehetőség van azonban arra is, hogy erről az oldalról letöltsék, kitöltsék és kinyomtassák a rendelést, és így akár hétfőre is visszahozhatják. Azon diákok szüleit, akik hétfőn vagy kedden nem lesznek iskolában, arra kérjük, hogy nyomtassák ki (egy oldalra nyomtatva a két lapot) és kitöltve és aláírva vagy hozzák be kedden, vagy szkennelve küldjék be. Figyeljenek rá, hogy külön lapja van az ingyen tankönyveseknek, ilyet csak azok nyomtassanak, akik erre jogosultak. Ingyen tankönyves igényt viszont nem tudunk elfogadni a fizetős rendelő lapon!

A tankönyvrendelés leadására 2014. április 29-ig van mód. Ennek pontos betartására kérünk mindenkit, mert a késve leadott rendelésekkel nem tudunk foglalkozni, mivel bennünket is szoros határidők kötnek. Két nap alatt közel 1000 diák igénylését kell rögzítenünk egy központi informatikai rendszerbe. Aki nem adja le időben a papírját, annak egyénileg kell a könyvek megvásárlását intéznie, de ingyen tankönyves tanulóknak csak az iskolán keresztül tudjuk biztosítani a rendelését.

Ha valaki nem kér egy könyvet, mert testvértől vagy más forrásból meg tudja szerezni, semmi akadálya annak, hogy 1-1 könyvet ne rendeljen meg. De kérem, jól figyeljék meg a megrendelési kódszámot, mert csak ez azonosít egyértelműen egy kiadványt. Ami könyvet megrendeltek és esetleg később nem kérnek, azt a rendelést az iskola nem tudja törölni, ill. nem tudja az árát visszatéríteni.

A nyelvkönyvek közül azok, amelyeket nem kell most megrendelni, mert korábbi könyvet folytatnak a csoportok, dőlt betűvel soroltuk fel a táblázat alján. Ezeket nem kell bejelölni, a diákok őrizzék meg a nyáron a könyveket.

A megrendelő lapra feltétlenül írják rá a gyerek nevét, a név nélkül leadott megrendeléseket nem tudjuk teljesíteni. Figyeljenek rá, hogy gyermekük jövő tanévi évfolyamának, osztályának megfelelő lapot töltsék ki, valamint az ingyentankönyvesek anekik szóló űrlapot.

INGYEN TANKÖNYVESEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK:

Az ingyen tankönyv igénylő lapját és a jogosultság igazolását 2014. április 7-ig kellett leadni. A gazdasági vezető tájékoztatása szerint csak azoknak tudjuk ingyen biztosítani a tankönyveket, akik határidőre leadták az igénylőlapot, az igazolást, és a jogosultságuk fennáll 2014. június 10-én, sőt 2014. október 1-jén is. Ha valaki nem adott le igénylő lapot vagy igazolást, esetleg a jogosultsága megszűnik, sajnos fizetnie kell a könyvekért.

Az ingyen tankönyvesek csak használatra kapják meg a könyveket, melyeket a tanév végén vissza kell adni a könyvtárnak. A használatra átadott tankönyveket kötelező becsomagolni, védve őket a rongálódástól. Nem lehet beleírni a tankönyvbe. Ha mégis szükséges, legfeljebb ceruzával szabad, de akkor visszaadás előtt ki kell radírozni, s olyan állapotban leadni, hogy azt ismét ki tudja kölcsönözni az iskola. A megrongált, további használatra alkalmatlanná vált könyvet, munkafüzetet ki kell fizetni. Az ingyen tankönyvesek a munkafüzeteket is ingyen kapják meg, ezt a lapon nem is kell jelölni.

Az ingyen tankönyvesek a könyveket - akár csak egyet is közülük - a KELLO webshopján keresztül tudják megvenni (ha nem kölcsönözni szeretnék, és ezt jelzik az űrlapon https://tankonyvrendeles.kello.hu). Ez néhány perc alatt lebonyolítható, így a könyv saját tulajdonba kerül, de ezt a szülőnek kell intéznie. Jó hír, hogy a megrendelt könyveket Kecskeméten, a Kőhíd utca 12-14. szám alatti ún. KELLO-pontban személyesen és kiszállítási díj nélkül lehet átvenni.

Együttműködésüket köszönjük,

Mikulás Domonkos

igazgatóhelyettes

Submitted by mikulas.domonkos on