2014. 04. 18.

 

A lelkigyakorlatot vezetők, Ruskó Norbert atya és Krajcsik Gabriella testvér bemutatkoztak, és elmondták mit jelent a lelkinap, mennyire fontos, hogy olykor megálljunk a hétköznapokban. Ezután a diákok is bemutatkoztak játékos formában. Majd mindenki felírta egy papírlapra mit szeretne lerakni, milyen nehézséggel küzd (ezt nem osztották meg egymással).

A délelőtti foglalkozások olyan gyakorlatokat, játékokat tartalmaztak, melyek az értékekre hívták fel a figyelmet. Figyeljünk embertársainkra, vegyük észre, hogy mindenki értékes, fontos. Az ebéd előtt zsoltár-meditációt végeztek.

A délutáni foglalkozások konfliktushelyzetekről és megoldásukról szóltak. Sok volt a kisebb csoportokban végzett munka (játékok, szituációk eljátszása, stb.), melyet a diákok nagyon élveztek.

A lelkinap végén a megosztó-körben mindenki elmondta hogyan érezte magát a nap folyamán, milyen élményeket visz haza magával.

Részletek a diákok megosztásaiból:

„Számomra és az osztályközösségnek igazán hasznos volt. Közelebb kerültünk Istenhez és egymáshoz."

„Segített abban, hogy az osztálytársainkat és saját magunkat jobban megismerjük, a konfliktusokat jól kezeljük."

„Eleinte nem akartam eljönni, de amikor elkezdődött, rájöttem, hogy egész jó. Olyan dolgokat tudtam meg másokról, amit nem is gondoltam, olyan kérdéseket tehettem fel, amelyek eddig nem jutottak eszembe. Közelebb kerültem Istenhez."

„A közös játékok és programok közelebb hozták az osztályt."

„Szerintem pozitív élmény volt, egy olyan emlék, melyet sokáig meg fogok őrizni."

„Magunkba nézhettünk és elgondolkodhattunk, hogy kik is vagyunk valójában. Szembesültünk hibáinkkal. Mindezt játékos formában."

„Bevallom, nem sok kedvvel mentem el a lelki napra, de ahogy telt az idő, és mindig jobb és jobb programok következtek, rájöttem, hogy nem is rossz. S hétfőn rájöttem, tényleg jobban összehozta az osztályt."

„Jó volt, és remélem még sokszor vehetek részt lelki napon."

„Én eleinte úgy álltam hozzá ehhez a naphoz, hogy unalmas lesz és hasonlók. Szerencsére kellemesen csalódtam, mivel a nap folyamán kifejezetten jól éreztem magam. Jobban összekovácsolódott az osztály is és jobban megismerhettem osztálytársaimat. A játékok viccesek és ötletesek voltak. Szóval összességében nagyszerű nap volt!"

Kiss Ildikó osztályfőnök

 

Submitted by nagy.attila on