2014. 01. 07.

Kedves Szülők!

A házirend III.5. pontja így szól a diákok kötelességeiről:

„Szórakoztató elektronikai eszközöket és különösen nagy értékű informatikai készülékeket ne hozzon az iskolába! Mobiltelefonját és egyéb elektronikai eszközeit a tanítási idő alatt tartsa kikapcsolt állapotban, ill. azokat csak a tanár kifejezett utasítására használhatja."

Mivel az utóbbi időben gyakori jelenség, hogy tanítási időben - szünetben, de akár órán is - előveszik a telefonjukat tanári utasítás nélkül vagy annak ellenére, szükségesnek látjuk a Házirend ezen pontjának értelmezését.

Ennek alapján:

  • A tanítási időben - ez azt az időt jelenti, amikor az iskola területén vannak - a telefonokat kikapcsolt állapotban kell tartani. A kikapcsolt állapot nem lehalkítást, vagy rezgő üzemmódra állítást jelent, hanem tényleges kikapcsolást.
  • Ez alól csak az kivétel, ha a jelen lévő tanár - szakórát tartó tanár vagy napközis tanár - kifejezetten engedélyt ad a telefon bekapcsolására.
  • Amennyiben sürgős egyeztetnivaló lenne a  szülőkkel, vagy a szülő keresné a tanulót, azt az iskola vezetékes vagy mobil számán keresztül tehetik meg. Kérjük a szülőket, hogy tanítási időben csak kivételesen sürgős esetben keressék a tanulókat.

Amennyiben ezt nem tartják be a diákok, a jelen lévő tanár elveszi a telefonokat, és az iskola titkárságán leadja, ahonnan csak a tanítási idő végén vihetik fel. A titkárságon feljegyezzük, hogy kinek a telefonja járt ott, és ismétlődés esetén, vagy ha a telefonhasználat jellege indokolja (pl. órán aktívan használja valaki a telefont), fegyelmi büntetést adunk.

Ugyanakkor biztatjuk a diákságot, hogy ha okos telefonjuk van, használják tanulásra, amikor az alkalom ehhez illő.

2014. január 6.

 

Mikulás Domonkos igazgatóhelyettes

Submitted by mikulas.domonkos on