2013. 11. 22.

 

Az alsós tanítók munkaközösségi foglalkozásán a tanulói laptopok használatának lehetőségeit mutatta be Szabóné Adorján Erika 2.a osztályos tanító egy rövid órarészlet segítségével. A gyerekek önállóan matematikai feladatokat oldottak meg. A gép véletlenszerűen, mindenkinek más feladatot adott, melyet azonnal javított is. Hogy a kollégák is aktív résztvevői lehessenek ennek a bemutatónak, ők is egy-egy gépen dolgoztak a tanulókkal együtt.

Ezután Nagy Béla 1.a osztályos tanító a vezeték nélküli egér használatát mutatta be látványosan, a gyerekek bevonásával. Ennek az eszköznek a megismerése segítséget nyújt azoknak a kollégának, akiknek az osztályában nem interaktív fehér tábla van.

Az alsó tagozaton is egyre népszerűbbek azok az órák, ahol a legújabb technikai lehetőségeket is használják a pedagógusok, ezért volt hasznos ez a bemutató és az ezt követő ötletbörze. Lehetőség nyílt a tapasztalatcserére, és arra, hogy a meglévő és letölthető interaktív anyagok elérhetőségét megosszák egymással.

Köszönjük a szervezést Csonka Zoltánné alsós munkaközösség-vezetőnek és a munkaközösség aktív részvételét a programban.

Szabóné Adorján Erika - 2.a-s osztályfőnök

 

Submitted by intra on