2013. 07. 04.

 

Izgalmas programok színesítették a piarista napközis tábort

Június 17. és 28. között két hetes napközis tábort szerveztünk iskolánkba járó alsó tagozatos diákjaink részére, melyen közel 60 gyermek vett részt. 

Mindkét héten voltak kézműves foglalkozások, melyeken sokféle technikával ismerkedtek meg a gyerekek, és igazán egyedi alkotások születtek. Például papírmaséból hőlégballont készítettek, hazavihettek egy talplenyomatból festett pillangót, pólót batikoltak, egyedi sapkákat készítettek, virágcserepet díszítettek, gyöngyöt fűztek.

Jó kedélyű és fáradhatatlan diákjaink érdeklődve hallgatták a külső helyszíneken tartott előadásokat is. A Cifrapalotában két múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt a két hét alatt. Merinu Katalin vezetésével a gyerekek szerepjáték keretében ismerhették meg Kecskemét város kézműves tevékenységét, valamint a XVIII-XIX. század vásározási szokásait. A másik alkalommal pedig a Kolostorok Kincsei című interaktív programon vehettünk részt. A Természet Házában egy interaktív természetismereti foglalkozáson bővíthették ismereteiket a Duna-Tisza köze élővilágának érdekességeiről. A Planetáriumban Szűcs László csillagász izgalmas előadása után megnéztünk egy 3D-s kisfilmet: űrhajóval körbeutaztunk a világűrben.  Első héten a Kordik tanyán töltöttünk el egy napot a házi állatok megfigyelésével, lovaglással, kocsikázással, szabadtéri játékokkal. Izgatottan várták a második héten a gyerekek a kalandparkot: a Granada Hotel élményparkjában kipróbálhatták a falmászást, végigmehettek a kalandpályán, majd egy kb. 50 méter hosszú drótkötélpályán ereszkedtek le. A parkban hatalmas játszótéren trambulinozhattak, hintázhattak, csúszhattak-mászhattak, ahogy kedvük tartotta. Mindkét hét zárónapján könnyed szórakozásként egy-egy rajzfilmet nézhettünk meg a Malom Moziban. Igazán jó kis csapat verbuválódott össze a táborok végére! Jó volt együtt lenni!

Köszönjük a tábort vezető pedagógusok aktív részvételét: Csujáné Kocsis Julianna, Nádaskainé Orosz Orsolya, Ujvári Erika, Kohajdáné Sántha Melinda, Rózsavölgyiné Boldis Anna, Sándor Erika.

Kovács Zoltánné alsós tagozatvezető

 

Submitted by intra on