2013. 09. 01.

Kedves Diákok, Szülők,

idén a következő szakkörökre jelentkezhetnek felsős diákjaink:

  • angol tehetséggondozó
  • dráma (TÁMOP314)
  • énekkar
  • francia
  • helytörténet (TÁMOP314)
  • informatika (TÁMOP314)
  • kézműves - rajz (TÁMOP314)
  • matematika
  • ministráns
  • német tehetséggondozó
  • természettudományos

A szakkörök időpontjai is hamarosan megjelennek.Amely szakköröknél ezt jelöltük, azok a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat keretében valósulnak meg.

Az egyes szakkörök leírása:

Angol tehetséggondozó - leírás később

 

Dráma szakkör - Agócs Andrea, Tögl-Molnár Zsófia

A dráma szakkörön saját magunk találunk ki történeteket és el is játsszuk azokat, jelmezeket, kiegészítőket felöltve. Földönkívüliekről, akcióhősökről, állatokról, varázslókról, kedvenc filmetekről is szólhat a történet, de saját életetekről, barátságról, szerelemről, iskolai helyzetekről, vitákról, konfliktusokról is.A szakkört 5-7. évfolyamos diákoknak ajánljuk.

Szeptember, október folyamán szülőkonzultációra hívjuk majd a szülőket.

Két csoportot indítunk. Egyik csoport hétfőn 14.00-től 15.15-ig, a másik pedig hétfőn 15.30-16.45-ig tart.

Kérdés esetén lehet hívni:

Agócs Andrea 30/337-80-85

Tögl-Molnár Zsófia 20/919-00-45

 

 

Énekkar - Borbás Márta tanárnő

Énekelni jó!

A felső tagozatos énekkar az idei tanévben is szeretettel várja az énekelni szerető lányokat és fiúkat!

Hogy miért jó?

Mert a zene sok pozitív hatással bír az emberi szervezetre. Nagyban hozzájárul a személyiségfejlődéshez, az eredményesebb tanuláshoz, vagy éppen közösségformáló hatása révén teszi szebbé életünket. Lelkünk és agyunk mellett edzi például a légzést, az artikulációs készséget, segít megtanulni a helyes testtartást.

Mit fogunk énekelni?

A heti két kóruspróbán az egyházi énekek mellett könnyedebb műfajú énekeket is repertoárra tűzünk, spirituálékat vagy akár egy-egy musical részletet is.

Még jutalmat is kapunk érte?

A lelkes és kitartó kórustagokra többféle meglepetés is vár a tanév során, így például egy közös hétvégi kiránduláson is részt vehetnek a legszorgalmasabb énekesek!

Időpont: kedden és csütörtökön 7. órában.

 

Francia szakkör - Farkashalmi Erzsébet tanárnő

Azoknak a diákoknak ajánlom a francia szakkört, akik az angol vagy a német nyelv mellett szívesen tanulmányoznák a kultúra bölcsőjének, Franciaországnak, a nemzeti nyelvét.

A hatodik évfolyamon heti egy órában, a hetedik és a nyolcadik évfolyamokon heti két órában foglalkozhatnak a tanulók  játékos, dramatikus módszerekkel a francia nyelvvel.

A szorgalmas diákok félévkor és év végén jeles eredménnyel emelhetik a tanulmányi átlagukat. Az ide jelentkezők tudásban, civilizációs ismeretben gyarapodnak, s a Comenius programba kapcsolódva gimnáziumban kijuthatnak Franciaországba is. Várjuk az idegen nyelv iránt érdeklődő tanítványaink jelentkezését 2013. szeptember  6-ig, péntekig. Az osztályfőnöknél kell jelezni a francia nyelv tanulásának szándékát.

 

Helytörténeti szakkör - Kozicz János tanár úr vezetésével

Aki szeretne többet megtudni szülőföldünk:

Kecskemét és szűkebb lakóhelyünk: a Duna-Tisza közi Homokhátság kialakulásáról, az itt élő emberek ókori. középkori és újkori történetéről, azt szeretettel várjuk ahelytörténeti szakkörünkben.

 

Informatika szakkör - Walter János tanár úr

A szakkör célja, hogy olyan ismereteket adjon  nektek, melyek idő hiányában a délelőtti oktatásból kimarad. A szakkör címe talán ez is lehetne:

Multimédiás eszközök használata a „hétköznapi" felhasználók számára.

Ezen belül csak néhány fontos témakör:

- a multimédia alkalmazások használata

- fényképezés

- képszerkesztés

- konvertálás

- filmezés

- video szerkesztés

- a hangszerkesztés

- prezentáció készítés

 

Kézműves - rajz szakkör - Szemerey Zsoltné, Szeleczkiné Marozsi Edina és Hürkezcz Gyöngyi tanárnők vezetésével

Ha szeretsz ügyeskedni, ha fontos, hogy egyedi meglepetést tudj készíteni ajándékba, és szeretnél érdekes alapanyagokkal és kézműves technikákkal megismerkedni, akkor itt a helyed a Kézműves szakkörben!
Bőrözéssel, batikolással, selyemfestéssel, és még sokféle izgalmas technikával várunk!

Matematika szakkörök - Mikulásné Ferencz Zsuzsanna tanárnő

Iskolánk az idei tanévben is indít tehetséggondozó matematika szakköröket.

Ötödikes és hatodikos diákjainknak csütörtökön a 6. órában, a hetedikeseknek és nyolcadikosoknak hétfőn vagy szerdán a hetedik órában tartjuk a foglalkozásokat, heti egy órában.

A szakkörön többnyire a meghirdetett versenyekre készülünk fel, de egyéb, az aktuális tananyagon túlmutató feladatokkal is fogunk foglalkozni.

A szakkörön alapkövetelmény a rendszeres megjelenés és aktív részvétel, a kapott feladatok elvégzése. Minden matematika szakkörösnek indulnia kell a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen és legalább még egy versenyen (Bács-Kiskun Megyei Matematikaverseny, Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny, Bátaszéki Matematikaverseny stb.)

A szakkörökre jelentkezni az első két héten lehet, a szakkörök szeptember harmadik hetében indulnak, a részvétel ingyenes. A szakkörök helyszíne a fizikaterem.

Tervezünk a tanév során egy pályázat keretein belül megvalósuló kirándulást is.

A tavalyi tanévben diákjaink nagyon szépen szerepeltek a meghirdetett versenyeken, megyei és országos szinten is. Reméljük, a szép eredményeket idén is hozni fogjuk.

 

Ministráns szakkör - Nagy Attila SchP és Bogár-Szabó Ádám tanár urak

Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat, akik eddig is ministráltak már, és azokat is akik most szeretnének bekapcsolódni, nyitottak a templomi szolgálat felé.

 

Német tehetséggondozó szakkör - Bezsenyi Boglárka tanárnő

Kedves németül tanulók!

Szeretnél jól és sokat beszélni németül?  Továbbtanulsz, és úgy gondolod, hogy a középiskolában a felvételinél jelentene egy kis pluszt, ha lenne egy alapfokú nyelvvizsgád? Gyere és csatlakozz a haladó német szakkörhöz! Hogy mire számíthatsz? Kibővítjük az órai ismereteket, sok lehetőséged lesz beszélni kis csoportban, és igény szerint felkészülünk a nyelvvizsgára. Ráadásul egy hétvégi kirándulás is vár Rád! Hogy hova? A szakkörön megtudod.

Szeretettel várlak: Bezsenyi Boglárka

 

Természettudományos szakkör - Mogyorósné Bálind Anikó tanárnő

Kutassuk együtt a természet titkait!

  •   Kísérletek a kémia világában.
  •   A kémia szerepe hétköznapi életünkben.
  •   Megfigyelések a természetben.
  •   Az egészséges életmóddal való ismerkedés.
  •   Gyakorlatok terepen egy kirándulással összekötve.

 

 

Submitted by mikulas.domonkos on