2013. 04. 26.

 

Hagyományosan iskolánkban is megünnepeljük évről-évre a Föld Napját. A rendezvények alkalmat adnak arra, hogy az emberiség elgondolkodjon, azon hogyan bánik környezetével, és mit tesz a természeti értékek megtartásáért. A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

Iskolánkban a Föld Napja alkalmából gazdag kiállítás nyílott a felső tagozatos diákjaink projektmunkáiból az alábbi témákban: 

  • Hazánk természeti szépségei és érdekességi címmel rajzpályázat
  • Az Én világom, az Én Földem címmel versíró pályázat
  • könyvek és ismeretterjesztő füzetek kiállítása
  • plakát kiállítás

Az osztályok ezen a napon rendkívüli tanítási órákon is részt vettek, ahol vetítéseket, földrajzi témájú előadásokat hallhattak a gyerekek. 

A Föl napja alkalmából csatlakoztunk egy országos kezdeményezéshez, amelyet a Közútkezelő Nonprofit Kft szervezett. Szemetet szedtünk és takarítottunk az iskolán belül és kívül, majd kertrendezéssel és virágültetéssel folytattuk a napot.

Köszönjük a támogató szülők, és a kreatív, lelkes diákjaink munkáját, hogy együtt tehettük még szebbé a Czollner téri udvart. Külön köszönjük a Gyenes Kertészetet támogatását. Köszönet továbbá minden pedagógus kollégának, akik közreműködtek e nap szervezésében, és a kiállítás létrejöttében.

 

Hajagos Kiss Margit

 

 

 

Submitted by nagy.attila on