2013. 04. 02.
 

Már-már megszokott, hogy minden évben megrendezik az alsósok számára kiírt házi tornaversenyt, ahol szoros küzdelem alakult ki idén is, főleg a II. korcsoportos lányoknál.

Alsós tanulóink számára ez egy valódi presztízsverseny, ugyanis a lányok legtöbbször egy csapatban, egymást segítve vesznek részt a különböző versenyeken. A fiúk számára pedig, mivel csupán négyen vannak, ez az egyetlen verseny a tanév során.

A házi verseny tehát egy olyan egyéni verseny, amelyen minden olyan alsó tagozatos diák részt vehet, aki amellett, hogy lejár a tornaedzésekre, tudja az előírt versenygyakorlatot három szeren. Mindkét nem számára kötelező a talaj és a szekrényugrás, ezen kívül a lányok gerendán, míg a fiúk gyűrűn mutatják be gyakorlataikat. A korcsoportok a kiegyenlítettebb küzdelem érdekében szétválasztásra kerültek, így külön értékelésben részesültek az I. és II. korcsoportos lányok, valamint a fiúk is.

A versenyen összesen 17 tanuló indult.

  • Az I. korcsoportos lányoknál, valamint a fiúknál nem volt kérdéses a győzelem sorsa: előbbiben Szabó Zsóka (2.c), utóbbiban Garda Benedek (4.b) diadalmaskodott nagy főlénnyel.
  • Ehhez képest a II. korcsoportos lányok versenye az elejétől kezdve óriási küzdelmet hozott, így dobogóra csak az állhatott fel, aki mindhárom szeren hiba nélkül mutatta be gyakorlatát. Ez Dakó Hannának (4.b) ment a legjobban. Mögötte mindössze két tizedpont lemaradással, három lány is azonos pontszámmal végzett a második helyen, amely gondot okozott az érmek kiosztásánál, ezért a pontozóknak (Szigeti Zita és Váczi Fanni) sorsolással kellett eldönteni a 2-4. helyezettek sorsát. Ennek alapján az ezüstérem Alvarez Viktória (Kecskeméti Református Általános Iskola), a bronzérem Madár Viktória (4.b) nyakában landolt, a negyedik helyet végül Glaj Eszternek (4.b) osztották ki, őt újabb két tized hátránnyal Vörösváczki Mercédesz (4.b) követte.

A házi verseny egyben nagyon jó felkészülési verseny volt a diákok számára, hiszen három hét múlva az alsós lányok két csapata Budapestre látogat a KIDS-kupára.

 

Eredmények

lányok, I. kcs.:                                 lányok, II. kcs.:                       fiúk:

1.      Szabó Zsóka (2.b)                    Dakó Hanna (4.b)                   Garda Benedek (4.b)

2.      Fazekas Adrienn (2.a)              Alvarez Viktória (Ref. Isk.)      Sinkó Norbert (Magyar Ilona)

3.      Kovács Adrienn (2.a)                Madár Viktória (4.b)               Lakatos Leonárd (Arany J.)

4.      Füzes Csenge (2.a)                   Glaj Eszter (4.b)                     Tábi András (3.c)

5.      Holman Anna (2.c)                    Vörösváczki Mercédesz (4.b)

6.                                                       Verdon Laura (4.b)

7.                                                        Somodi Anna (4.b)

8.                                                        Szabó Vivien (4.b)

Hack Tamás edző

 

Submitted by nagy.attila on