2013. 02. 22.

 

Idei tanévünk második ifjúsági koncertjén két kiemelkedő művész, Várnagy Andrea és Farkas Zsolt lépett fel. Az elhangzó versek és zeneművek az Élet dicséretéről, szépségéről szóltak. Az alábbi sorokban maguk az előadóművészek vallanak hivatásukról.

Köszönjük szépen emlékezetes fellépésüket.

Nagy Attila SchP ig. 

*   *   *

"Ritka lehetősége az életnek, ami nekünk adatott; hogy a zene szeretete és a zongorázás mindkettőnk pályáját egy irányba terelte. Azon kevés szerencsés pár közé tartozunk, akiknek élete és hivatása is közös. Szólistaként eltöltött évek után éreztünk rá a négykezes zongorázás szépségeire és arra, hogy a kamarazenélés - különösen hogyha családon belül megvalósítható - mennyi színt és új befogadási lehetőséget nyújt közönségünk és természetesen a mi számunkra is. A rendkívül gazdag repertoár folyamatos bővítése mellett új utakat is felfedeztünk, hogy még több ember számára tegyük elérhetővé és élvezhetővé a komolyzenét. Gyermekek, felnőttek számára egyaránt adunk koncerteket.

Mindig arra törekszünk, hogy a zeneszerető közönség számára ismert, kedvelt műveket adjunk elő, hisz meggyőződésünk, hogy csak így lehet vonzóvá tenni a komolyzenei koncertek látogatását. Szívesen megszólítjuk a hallgatókat, közvetlen, barátságos hangulatban a zene még jobban megérinti az embereket.

Számtalan koncertfellépés van már mögöttünk - a hazaiak mellett Európa számos országában, valamint az Egyesült Államokban adtunk négykezes hangversenyeket."

(Forrás: http://www.zenekepzelet.hu)

 

Submitted by nagy.attila on